A Bátor Tábor Alapítvány felkérésére fogtak össze a filmesek. 

A jótékony kisfilm az 1%-os adományozásra hívja fel a figyelmet. Az ötlet az ACG Reklámügynökségtől származik, a rendező Paczolay Béla volt, aki a reklám forgatása során olyan színészekkel dolgozhatott, mint Blaskó Péter, Elek Ferenc, Bata Éva, Telekes Péter, Kis Bernadett és Péter Kata. A Bátor Tábor egy nemzetközi hátterű alapítvány, ami komplex terápiás rekreációs programokat kínál daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással, valamint haemophiliával kezelt gyermekek és családjaik részére. Hatvani székhelyükön működésük kezdete, azaz 2001 óta már több mint ötezer beteg kisgyerek és család fordult meg.

A forgatást Paczolay Béla karrierje egyik legnagyobb kihívásának nevezte: „Mindannyian átéreztük a film jelentőségét és megértettünk, hogy szeretettel, lelkesedéssel kell kipótolnunk a rendelkezésünkre álló, inkább csak jelképes költségvetést. Nagyon gyorsan, nagyon nagy odafigyeléssel kellett dolgoznunk, mivel tudtuk, hogy nem élhetünk vissza a szabadidejükben, szívességből dolgozó stáb és a szereplők jóindulatával. Ezúton is szeretném megköszönni mindenki áldozatos munkáját, többek között egyetemi tanítványaimét, akik az operatőri teendőket látták el."

A tiszteletlenség legcsekélyebb szikrája nélkül szeretném hozzátenni, hogy nem értem, miért nem jutott még senkinek az eszébe felhasználni egy Bátor Táboros kampány részeként Ady Endre A Tűz csiholója című versét, hiszen az üzenet majdhogynem tökéletesen illik az alapítvány mondanivalójához: „Legkülömb ember, aki bátor…” 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat