Szégyenfal: Zsolnay Céh

Két napos határidővel, 32 ezer forintért akart magának új logót terveztetni a Zsolnay Porcelán Céh. Felrobbantak az internetek!

Az mindig igazán megható, amikor egy elvileg dizájnnal foglalkozó cég tesz közzé egy teljesen komolyan vehetetlen dizájnpályázatot. Most ez történt a Zsolnay Porcelán Céh-el, a mai nap legizgalmasabb dolga a magyar interneten pedig egyértelműen 20 perc alatt Zsolnay Céh logót! csoport a Facebookon. Annak gyönyörű hagyományai vannak, hogy a designerek széttrollkodják a hasonló próbálkozásokat (a Taxi2000 futott bele ebbe nem régen), és a magyar közösség ezúttal is kitesz magáért. Mielőtt azonban az alkotásokra térnénk, tekintsük át a hivatalos kiírást:

"A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Kreatív Ipari Klaszter pályázatot hirdet a Zsolnay Céh logójának megtervezésére.

Pályázati határidő: 2013. november 20.

Pályázat célja: A pályázat célja a Zsolnay Céh szellemiségét, filozófiáját hűen tükröző, korszerű embléma, szimbólum kidolgozása, amely stílusában illeszkedik a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. meglévő logójához, ugyanakkor jól megkülönböztethetőek egymástól. A manufaktúra logójának elemei nem kerülhetnek felhasználásra.

Pályázati határidő: 2013. november 20.

Pályázat díjazása: bruttó 32.000 Ft

A nyertes pályamű alapján arculati kézikönyvrendelése lehetséges. A pályamű felhasználói és vagyoni jogai a pályadíj kifizetése után a Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesületre szállnak.

Pályázók köre: Magánszemélyek, vagy tervezői tevékenységgel foglalkozó, Magyarországon bejegyzett társaságok pályázhatnak.

Egy pályázó több pályaművet is beadhat.

A pályázat beadásának formátuma: Email-ben, vagy óriásfájl küldő programmal (www.wetransfer.com, www.toldacuccot.hu) várjuk az anyagokat a kiss.aniko@kikk.hu címre.

A pályázat részletei:

A pályaművel kapcsolatos lényeges elvárások:

  • tartalmazza a Céh teljes nevét (Zsolnay Céh)
  • tükrözze a Céh szellemiségét

A Zsolnay Céh azzal a céllal alakult, hogy a hajdani céhek mintájára egy olyan szervezetet hozzon létre, amely a kiemelkedő minőségű kézműves termékeket előállító vállalkozásokat fog össze, új hazai és nemzetközi értékesítési csatornákat, megjelenési lehetőségeket kínálva számukra.

  • jól használható legyen az online média kínálta felületeken is
  • egyedi, könnyen megjegyezhető, letisztult formát mutasson
  • egyszínű változatban is használható legyen
  • vektorgrafikus, és átlátszó legyen"

Persze lehet, hogy a Zsolnay számított erre, és így tesznek most szert elképesztő márkaismertségre. Konteoblog off.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat