Szemétből épít várat a tervező hajléktalanoknak

Illegális utcai szeméttelepek roncsait gyűjti össze és épít belőle otthonokat Gregory Kloehn amerikai művész, aki maga is egy kukában él. 

A kaliforniai Oakland-ben él egy művész, akinek egy szemeteskuka az otthona. Gregory Kloehn "kukapartmanja" rendelkezik egy jól felszerelt konyhával és fürdőszobával, hálószobával, sőt terasszal is. A komplexum minden darabja illegális utcai szeméttelepekről származik, melyet gondos munkával hasznosítottak újra a munkálatok során. Innen jött az ötlet, hogy mi volna ha polgárpukkasztás és figyelemfelhívás céljából tovább folytatnák a projektet, és építenének néhány ilyen házat a hajléktalanok számára is.

Az első gondolatok köré azóta egy komplett alapítvány épült, melyet Homeless Homes Project néven futtatnak. Ennek már három éve. Egy korábbi interjúban Kloehn így nyilatkozott: "Bárcsak mondhatnám, hogy eredetileg is a hajléktalanoknak szántam a különleges kis házakat, de sajnos a motivációm kezdetben nem volt ilyen emelkedett. Inkább az inspirált, hogy a számukra hozzáférhető anyagokból, vagyis a kidobott holmikból építsek valami tartósan divatosat a műhelyemben. Egy hét gyűjtögetés és építgetés után végre volt egy 21. századi vadászó-gyűjtögető otthonom, melyet a városi dzsungel eldobott gyümölcseiből építettem."

Az első otthon, amit építettek, hosszú hónapokon keresztül állt a stúdióban kihasználatlanul, míg egy éjjel egy helyi hajléktalan hölgy és férje megkérdezték Gregory-t, hogy van-e valamilyen ponyvája a műhelyben, ami megvédhetné őket az esőtől. Ponyvája az nem volt, de adott nekik egy házat. "Annyira jó érzés volt nézni, ahogy elgurulnak vele az utcán, hogy még aznap egy újabb építésébe kezdtem"  - gondolt vissza boldogan az alkotó. 

Képgaléria:

MÉG TÖBB KÉP ITT!

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat