Szemtelen termékelhelyezéstől a költői metaforáig - House of Cards különkiadás

Annak a szívszorongató várakozásnak az enyhítésére, ami meghatározza a House of Cards rajongók hétköznapjait a harmadik évad utolsó része óta.

Hála az AXN Now szolgáltatásának a House of Cards már a magyar nézők számára is elérhető. A UPC MyPrime szolgáltatás augusztusi kampánya erősen épít is a sorozat sikerére.

Szinte mindegy azonban, hogy még februárban, eredeti nyelven követtük a 39. rész eseményeit, vagy csak a szinkronos verzióval csatlakozunk be a show-ba. Évadzáróhoz méltó módon a készítők gondosan ügyeltek rá, hogy a nézők minden reményét és előfeltevését ripityára törjék a fináléval. Nem maradt más, mint a sarokba kuporodott monoton ringatózás, magunk elé bámulás és várakozás 2016-ra. Hogy az agóniából kissé kiragadjuk a kedves rajongókat, megemlékezünk a sorozat eddigi legfontosabb product placement elemeiről. Kezdve a szemtelentől, egészen a mesteriig.

7. Coca-Cola

A Coca-Cola olyan gyakran él a termékelhelyezés módszerével, hogy szinte már nem is tűnik reklámcélúnak, ami valahol kissé ijesztő. Miért pont a politikusok hackerek maradnának ki?   

 6. Microsoft Phone

A Doug fanok egyik könnyfakasztós jelenete, melyben a kórházban ébredő politikus realizálja, hogy új életéhez járó telefonjának telefonkönyvében mindösszesen az automatikus segélyvonalak vannak eltárolva. Nem ez az egyetlen közeli a sorozat történetében, melyben egy Microsoft Phone kerül a fókuszba.

5. Dell

Nem csak Apple, hanem Dell gépek is feltűnnek a sorozatban. Lecsúszott újságírók és irodai munkára kényszerített hackerek használják. 

4. Apple

Míg más brandek a másodvonalért fizetnek, az Apple megmard minden kütyü selyemszékben üldögélő, kövér keresztapjának. Természetesen Frank Underwood is Apple gépet használ. És még egy pár szereplő...

3. InBev

Habár az InBev tagadja, hogy fizettek volna ezért, úgy tűnik, az Underwood univerzumban csak az ő söreiket (Shock Top, Budweiser, Stella Artois) isszák. 

2. PS Vita

Csak hogy a végtelenül szemtelen termékelhelyezésekből is szerepeltessünk egyet, íme, az azóta klasszikussá vált párbeszéd: „Csak nem egy PS Vita?” 

1. Monument Valley

Végül pedig a reklám, ami annyira jól sikerült, hogy milliónyi néző szeretné azt hinni: nemes, érdek nélküli metaforával állunk szemben. Frank nem csupán hosszasan játszik a logikai játékkal, de később életrajzának megírásával is az applikáció ajánlóját fogalmazó írót bízza meg. Az M.C. Escher képeire emlékeztető geometrikus világból kiutat kereső néma hercegnő mindeközben tökéletes párhuzama, a hatalom útvesztőjében taktikusan új utakat építő politikusnak. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat