Szerinted mire használjuk manapság az okostelefonunkat?

Mert telefonálásra egyre kevésbé.

2015-re azt vettem észre, hogy nagyon sokan – köztük én is – egyáltalán nem azon izgulnak, hogy mekkora egy tarfia havidíja, vagy hány ingyen – még leírni is furcsa – sms-t tartalmaz a csomag, hanem, hogy mekkora a bennefoglalt adatforgalom.

Facebook Messenger, Viber, Skype, iMessage, WhatsApp, Hangout, Facetime, WeChat és még lehetne sorolni azoknak az alkalmazásoknak a listáját, amit szöveges-, hang-, és videóüzenetek továbbítására, ezzel pedig a hagyományos telefonálás megfolytására használnak.

De mennyire felemelő, hogy nem kell azon aggódni, hogy „úristen, már 5 perce beszélgetünk, mennyibe fog ez nekem fájni”!

Mára eljutottunk odáig, hogy egy viszonylag nagyobb adatforgalmú csomaggal gyakorlatilag el is felejthetjük a telefonálást, mint alapfunkciót.

Mert a telefonálás is olyan lett, mint egy fizetős applikáció, ráadásul míg máshol elég e-mail címet, vagy Facebook profilt megadni a kapcsolatfelvételhez, itt hosszú, és az interneten nehezen elérhető számsorokat kell bepötyögnünk.

Tovább árnyalja a képet az Ericcson júniusi felmérése, ami 5 (India, Japán, Dél-Korea, USA, Egyesül Királyság) nagy okostelefon-konzumer régió szokásait vizsgálta, és arra jutottak, hogy bár kultúránként eltérő mértékben, de az okostelefonok fő funkciója, még mindig a szóbeli kommunikáció.

Míg Indiában az okostelefonnal eltöltött idő 47%-át teszi ki a nagybetűs kommunikáció, addig – az egyik legnagyobb európai, okostelefonfelhasználói réteg – az Egyesült Királyság már csak az idő 30%-ában kommunikál, a többit a játékok, szórakozás, böngészés és egyéb eszközhasználat viszi el.

Az sem mindegy, hogy ez a kommunikáció, milyen arányban oszlik meg.

Jól látszik, hogy a legtöbb régióban a közösségi médián történő kommunikáció igencsak nagy szeletet harap ki, például a csak hanghívásokkal foglalkozó alkalmazásokra szánt idővel szemben. De a telefonálási szokások is eltérhetnek országonkét: például míg az Egyeüslt Államokban, a kedvező szolgáltatói ajánlatoknak köszönhetően még mindig nagy hagyománya van a tradicionális, hálózati hívásoknak, addig  Japánban 4-ből 1 telefontulajdonos egyáltalán nem él ezzel a lehetőséggel.

Azok, akik csak ritkán használnak közösségi oldalakat (jellemzően a 45 fölötti korosztály túlreprezentált a körükben, és a felhasználók 44%-át teszi ki ez a csoport), illetve akik csak telefonhívásra és sms-ezésre használják a telefont (jellemzően az 50 fölötti korosztály túlreprezentált a körükben, és a felhasználók 9%-át teszi ki ez a csoport) jelenleg fele-fele arányban állnak azokkal, akik szívesebben kommunikálnak már valamilyen applikáción, közösségi oldalon keresztül.  Az évek múlásával és a technológiai, applikációs újításokkal ez az arány minden bizonnyal az utóbbiak felé tolódik majd.

Persze ez nem azt jelenti, hogy mostantól mindenki próbálja meg magát inkább írásban kifejezni, vagy a telefonálás már „nem menő”, mivel annak is megvan még a helye.

Csak ebből a helyből egyre többet fal fel a textualitás. 

via The Verge

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat