Színes pacsival az alultápláltság ellen

Az Amway kezdeményezéséből még Guiness-rekord is született.

A táplálkozástudományi kutatás, fejlesztés és innováció terén piacvezető Amway által indított „Adj egy ötöst!” kampány keretein belül a gyermekkori alultápláltság globális problémájára próbálták felhívni a figyelmet. A NUTRILITE vitamin- és étrend-kiegészítő márkával együttműködve kezdték meg először két országban kiosztani rászoruló gyermekek számára a Little Bits, 15 létfontosságú vitamint és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket.

A program azóta további hét országba is eljutott, és a tervek szerint még többen csatlakoznak majd a kezdeményezéshez.

A kampány egyik fő eleme a színes kézlenyomatok gyűjtése volt, melyeknek minden egyes darabja után 1-1 dollárt fordítottak az alultápláltság problémájának kihangsúlyozására. A program során 260 872 kézlenyomat gyűlt össze, ebből 75 000 felelt meg a Guiness World Records előírásainak, ám az ezekből készült, lombos fát mintázó kollázs így is több mint kétszeresen megdöntötte az előző rekordot. Az alkotást a NUTRILITE kaliforniai Egészség Központjában állították ki. 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint:évente 7 millió 5 évnél fiatalabb gyermek veszíti életét valamilyen megelőzhető ok miatt, és ezeknek a haláleseteknek a 45%-a az alultápláltságra vezethető vissza. A NUTRILITE™ Little Bits étrend-kiegészítőt naponta egyszer kell elkeverni a gyermekek ételében. A termék biztosítja az 5 év alatti, alultáplált gyermekek számára létfontosságú tápanyagokat, így esélyt ad számukra az egészséges fejlődésre. Az étrend-kiegészítőt a WHO mikro tápanyagokra vonatkozó ajánlásai alapján fejlesztették ki a 6 hónapnál idősebb és 5 évnél fiatalabb gyermekek számára.

A világrekord-kísérlet ugyan már lezárult, de az „Adj egy ötöst” kampány folytatódik. 2016 végére ugyanis a jelenlegi 9 ország mellett még 6 másikba terveznek ellátogatni. Ezt segíti a Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN) szövetséggel együttműködve elindított alultápláltság feltérképezését célzó projekt, melyben országos szintű jelentéseket felhasználva próbálják megállapítani, hol a legsúlyosabb az alultápláltság problémája, így oda tudják először eljuttatni a programot, ahol a legnagyobb rá a szükség. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat