Szivárványszín cipőfűzők

Azon túl, hogy a címbéli szókapcsolat csodálatos hangulatfestő hatással bír, értelme is van ám. #RainbowLaces kampány a homofóbia ellen az egyik all-time kedvencemtől, a Paddy Power fogadóirodától.

Szerkesztőségünk abszolút demokratikus alapokon működik, általában aki előbb lecsap az adott témára, viheti – de bizonyos témakörök, ügynökségek, cégek dolgai már titkos paktum tárgyát képezik. Ilyen hallgatólagos alapon az enyémek például a Paddy Power akciói, mert egytől egyig zseniálisak és csakis szuperlatívuszokban lehet róluk beszélni. Ellenkező esetben kénytelen lennék bevetni főszerkesztői szigoromat.

Mestermű az Old Traffordnál a PP-tőlÍgy érhet tehát az a megtiszteltetés, hogy beszámolhatok a Rainbow Laces kampányukról, melyet tavaly indítottak a Stonewall melegjogi szervezettel közösen annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a foci világában is jelen levő, mélységesen elítélendő homofóbiára. Tehát 2013-ban piacra dobták szivárványszín cipőfűzőiket, és a kampány támogatása jeléül ezek viselésére buzdították az embereket, köztük a focistákat is. A cél, a homofóbia megállítása, egy nemes és igaz és közös ügyünk a világban, de persze a Paddy Power nem hagyhatta ki a ziccereket, és kampányukat megtámogatták olyan szlogenekkel, mint például: „right behind gay footballers”. Ami egyrészről zseniális, másrészről tökéletesen tükrözi a fogadóiroda profilját: a játékos, kicsit mindig ellentmondásos érzelmeket kiváltó, a jó ízlés kötelén egyensúlyozó hozzáállásukat, ami a fő oka annak, hogy annyira rajongok értük.

Idén egy újabb szlogennel és a Metro ingyenes napilap teljes arculatosított számával támadtak. A szlogen ismét tapsot érdemel, ügyesen játszik rá a heteroszexuális (straight) és homoszexuális ellentétekre: „Let's get one thing straight. We support gay players”. A címlapon és az egész újságon végigfutó szivárvány cipőfűzőn kívül speciális hirdetések is bekerültek a számba, a kampányt támogató Premier Inn, Google, Smirnoff és Icelolly márkáktól, melyeket megtekinthettek a galériában.

A Metro-s különszámot összesen egy hónap alatt hozták össze az ötlettől a megjelenéséig, így voltak olyan márkák (például a Lidl és az O2) is, melyeknek nem volt idejük ebben a formában csatlakozni, ők a Twitteren biztosították a nyilvánosságot támogatásukról. A print megjelenésen kívül a kampány része egy TV szpot is, melyet a Lucky Generals készített, és melyben a tavalyi FA kupagyőztes Arsenal focistái szerepelnek. 

Ha még nem volt elég, ezen a linken megtekinthetitek a legutóbbi téli olimpia alkalmával életre hívott, hasonló tematikájú kampányokat.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat