Szomorú vagy, mert karácsony környékén van a születésnapod?

Ne csüggedj, nem vagy egyedül!

Milyen érzés lehet, ha a születésnapod december 23 – 27. közé esik? Ha a te napodon nagyobb figyelmet kap a karácsonyi készülődést? Ha a Boldog születésnapot csak egy fél refrén erejéig szól neked, két Mennyből az angyal mellett? Vagy ha a többiek letudják egy ajándékkal a két ünnepet?

Daniel Aguinaga, a New York-i The Martin Agency copywritere pontosan tudja, mivel az ő születésnapja is december 26-ára esik. Ennek apropójából, illetve mély szolidaritását és támogatását kifejezve, a DDB California art directorával, Andre Cabrallal közösen elkészítettek egy karácsonyi sarjaknak „kedveskedő” képeslap sorozatot.

„Először az összes ötletünk túl komolyan állt a dologhoz, aztán rájöttünk, hogyan változtassuk a kínunkat előnnyé és legyünk önvádlóak úgy, hogy a figyelmet azokra irányítsuk, akiknek ilyen módon elfelejtik a születésnapjukat” mesélte Aguinaga a projektről.

Álljon itt most néhány nagylelkű darab a kollekcióból, az december végiek tiszteletére:

Látod, Jézus is karácsonykor született, és azért elég sikeres lett!

És az ő születésnapján is mindig más kap ajándékot.

Sőt, ha sikerült elásnod magad a Mikulásnál, a születésnapodra még kérhetsz valami szépet.

Az alkotó páros december elsején megjelent üdvözlő kártyáit egyébként itt meg is lehet tekinteni, vagy rendelni barátainknak, szeretteinknek, akiknek sosem tudtunk elmenni születésnapi bulijaikra, mert épp a karácsonyi asztal mellett fetrengtünk a rengeteg bejglitől. Egyébként a Merry Birthmas projekt sikerének függvényében elképzelhető, hogy más, rosszul elhelyezett születésnapokhoz is készítenek majd hasonló képeslapokat.

Például lehetne egy ilyen is: „Március 15. Nem fér el a Birthday Girl kitűzőm a kokárdától”

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat