Szőrmét hordani ciki! – bundabotrány a Facebookon

Állatvédő kampány indult „a legnépszerűbb közösségi oldalon”, amely a magyarországi csincsillákért (is) hivatott kiállni. Vajna Tímea, Debreczeni Zita és Tornóczky Anita is megosztotta a felhívást.

Ősszel bizony megnövekszik a szőrmebundák iránti kereslet, noha ilyesmit hordani évről évre cikibbé válik. Az állatvédők pedig úgy gondolják, „bundát csak élő állat és buta ember hord”. A legtöbb embernek szerencsére ma már evidens, hogy a műszőrméből készült ruhaneműket válassza a másokéból készült helyett, ám ennek ellenére is működnek még Magyarországon olyan, például csincsillatelepek (Komárom), ahol (anyagilag) megéri halomra ölni az apró állatkákat és jó pénzért eladni a bundájukat például Jennifer Lopeznek. (Egyetlen bunda elkészítéséhez nagyjából 150 csincsillát „kell” legyilkolni.)

Nos, a fenti okokból kifolyólag indult útjára egy afféle Facebook-kampány (A szőrmének arca van!), melynek keretében hírességek osztják meg gondolataikat a szőrmeviseléssel, állatvédelemmel kapcsolatban. Az ügy mellé állt az állatszeretetéről jól ismert Tornóczky Anita, Vajna Tímea és Debreczeni Zita is. Anita a Noé Állatotthon munkatársával együtt szerda reggel ellátogatott a TV2 Mokka című műsorába, hogy a televízión keresztül több emberhez juthasson el az üzenet.

 

Sajnos nagyon sok állatfajta szőre „alkalmas” a prémkészítésre, így például rókák, nyércek, angóranyulak, csincsillák, fókák, ocelotok, nutriák, mókusok, juhfélék, de Ázsiában még kutyák (csau-csau, spicc, kuvasz, bernáthegyi, németjuhász) ezrei is áldozatul esnek az emberi kegyetlenkedésnek.

Ha egyetértesz azzal, hogy szőrmét hordani nem helyes, csatlakozz a kezdeményezéshez Facebookon és oszd meg gondolataidat a témában! 

A szőrme arcai:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat