Szülinapi eseménysorozat a Dürer Kertben

Május 7-én nyitott sajtótájékoztató keretében megkezdte nyári rendezvénymaratonját a Dürer Kert. Az apropó nem akármi, idén ünnepli 5. születésnapját, amelyet minden bizonnyal feledhetetlenné kívánnak tenni a szervezők. 

Kedden 19 órás kezdettel nyitotta meg kapuit a szórakozóhely a sajtó munkatársai és a lelkes érdeklődők előtt. Egy interaktív társalgás keretében Marosvölgyi Luca, a Dürer Kert sajtóreferense nyilatkozott múlt- és jövőbeli törekvéseikről:

„Az elmúlt öt év során rendeztünk segélykoncertet a vörösiszap és az árvíz károsultjainak, elhunyt zenészek családjai megsegítésére, valamint ruhagyűjtést rászorulóknak a Vöröskereszttel. Baj esetén ezt a hagyományt idén is folytatjuk. Ugyanilyen fontosnak tartjuk azt is, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk fiatal kortárs alkotóknak. Ennek az idei első állomása most vasárnap, május 12-én a FirstHand Képző- és Iparművészeti Kiállítás és Vásár lesz."- mondta.

Továbbá informálta a résztvevőket az elkövetkezendő négy hónapos terveikről. A fellépők soraiban biztosan hallhatjuk majd a The Carbonfools, a Brains és a 30Y zenekarokat, illetve tematikus zenei és kulturális eseményekre is számíthatnak a látogatók.

Júniusban várható a Tilos Rádió Maraton tíz napos szereplése, amely során többek között a slam poetry, a reggae és a roma kultúra lesz előtérbe helyezve. Ugyancsak ígéretes programnak tűnik a magyar underground hiphop szerelmeseinek, a 10. Offline Music Fesztivál, a tetoválást kedvelőknek pedig a 3. Tattoo The Sun rendezvénye. Ezeken kívül a Dürer Kert ad otthont az augusztusban megrendezendő Fekete Zaj Fesztiválnak, és a Rockélet szimpatizánsok sem fognak hiányban szenvedni.

A sajtótájékoztató után a szervezők megvendégelték az egybegyűlteket egy-egy tál bográcsgulyással, majd kezdetét vette a pingpong- és csocsóverseny. Az este folyamán pedig lehetőség nyílt a DürerBike kipróbálására, amely maradandó élménnyel gazdagította a jelenlévőket.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat