Takonyűző Maci – a gyermekbarát design

Mackóvá formatervezett cuki orrszívó készüléket dobott piacra két magyar édesapa. Ez a darab szakorvosok bevonásával készült és nem szájjal szívós. 

Újabb izgalmas magyar termékkel gazdagodott a hazai piac. A kisgyermekes szülők legnagyobb örömére két találékony édesapa, Streitmann Walter és Mátrabéci Zsolt, akik egy belsőépítészettel és dizájnnal foglalkozó cég tulajdonosai, feltalálták a Nosiboo orrszívó készüléket. Apaként gyakran szembesültek vele, hogy milyen nehéz az élet, amikor taknyos a gyerek. A jelenleg kapható készülékek otrombák, ijesztőek, vagy éppen undorítóak. (Lehet kapni kézi működtetésűt, elemeset, vákuum pumpásat, elektromosat, kézi pumpásat, porszívóra köthetőt, de még szájjal szívósat is.) Sajnos egy bizonyos kor alatt még nem lehet megtanítani a kicsiket a papírzsebkendő használatára, így máshogy kell a segítségükre sietnünk. Ekkor fanyalodik rá a legtöbb ember, hogy a fent említettekhez hasonló, kissé gusztustalan kütyüt vegyen. Nem csak a szülők utálják ezeket, hanem a gyerekek is, hiszen hangosak és félelmetesek.

Az apuka páros ezért úgy tervezte meg a Nosiboo készüléket, hogy ne legyen se túl zajos, se ijesztő. Külsőre leginkább egy aranyos mackóra hasonlít, lehet belőle kéket és rózsaszínt is venni. A mackó alakú orrszívót két éven át tökéletesítették egy fül-orr-gégész doktornő bevonásával. A tervezést pedig a Co&Co Communication csapatára bízták. A termék szeptember végén debütált Kölnben, a világ egyik legnagyobb baba-mama szakvásárán, a „Kind und Jugend”-en. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat