Társadalmi célú Star Wars a múltból

Régen is érkeztek fura reklámok egy messzi-messzi galaxisból.

Most, hogy nagyjából túl vagyunk a legújabb filmen és kezdünk talán felépülni a hype-vonat gázolásából  megettük az összes BB-8-es májkrémet, megnéztük az összes lazán is kapcsolódó szpotot stb. –, itt az ideje kicsit visszatekinteni egy egyszerűbb korra, amikor a franchise szereplői társadalmi célú reklámokban próbálták a helyes útra terelgetni a népet.

Kínosságban persze nem vehetik fel a versenyt a hírhedt Holiday Special agylazító vizuálterrorizmusával, de azért lehet még okunk mosolyogni.

Például itt van rögtön ez a remek dohányzásellenes darab '83-ból, amiben Threepio buktatja le a zugcigiző R2-D2-t és hívja fel a lelkes rajongó gyerekek figyelmét a komoly egészségügyi kockázatokra. Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi értelme van ezt droidokkal megcsinálni, de a szpot szemfüles készítői ügyesen reflektálnak is a furcsaságra. Nagyon meta!

Részegen vezetni nem okos dolog, jól tudták ezt '79-ben is. Még űrhajót sem, pedig azzal viszonylag nehezebb bárkit elütni. Ismerős dallamok, ismerős statiszta űrlények és őrült Cantina hangulat a mai napig érvényes üzenettel.

Végezetül pedig ilyen, amikor az eredeti trilógia komikus párosa figyelmezteti a földi szülőket az oltások fontosságára. Hibátlan.

via Osocio

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat