Tartózkodj a luxusautóktól - nehogy megbánd az elsőt!

Az Audi legújabb reklámjában a márka autóinak tulajdonosai akkora sznobok, hogy a világért sem ülnének be egy BMW-be, Mercedes-be vagy más autóba. 

"Az Audi az évek során számos különböző jelzőt elnyert, ám a prosztó eddig nem volt köztük" - így kezdődik az Adweek cikke. Az autómárka legújabb reklámfilmjét megnézve, egyetértünk a fenti állítással. Az új promóciós videó a "Luxury Car Abstinence" címet viseli (Luxusautó önmegtartóztatás), utalva ezzel kétértelműen arra, hogy a fiataloknak érdemes várnia az "igazira", ami ebben az esetben az új Audi A3-as, amely áprilisban debütál az USA piacán. A videó szerint nagy butaság lenne túl korán, meggondolatlanul beleülni az első szembejövő autóba, ami bár lehet csinos, mint egy BMW vagy Mercedes, hosszútávon mégsem bízhatunk benne.

A koncepció ezen része még érdekes is lehetett volna, de a végeredmény sajnos nem lett túl szórakoztató. Kaptunk egy megmagyarázhatatlanul hosszú és értelmetlenül lelkizős videót, melyben a BMW-re egyszerűen azt mondják, hogy "a vezetés szégyene", majd ahelyett, hogy beülnének, beszállnak egy taxiba. A Mercedes sem jár jobban, ő egy céges autót játszik, amitől annyira irtózik sznob gazdája, hogy inkább nem megy dolgozni.

A film egyik munkatársa az Adweeknek elmondta, a reklám célja az volt, hogy az Audi tökösebb legyen a vásárlók szemében. A Youtube-on hagyott kommentek alapján azonban akármennyire is tökös most az Audi, az emberek nem megvenni akarják, hanem ágyékon rúgni. 

 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat