Te jó ég, mi történik Kínában?

Ha ezt végig tudod nézni, meghívunk egy dióra.

Azt már megszokhattuk, hogy az ázsiai piacra készült reklámok a legtöbb esetben szokatlanok az európai közönség számára.

Egy-két furcsaság persze, a tökéletes abszurditás fegyverét mozgósítva, máshol is sikereket érhet el, de a California Walnut Commission majdnem három (!!!) perces agylazító zenés videója olyan audiovizuális ingerekkel támad, hogy ember legyen a talpán, aki végig bírja nézni.

Vagy persze az is lehet, hogy nem a kulturális különbségekkel van a gond, hanem egyszerűen rossz.

Nézzük végig tételesen. A maratoni hosszúságúnak tűnő szpot diót reklámoz. Diót. Az már alapból nem valami izgalmas téma. Szóval adott egy idealizált iskolai környezet, ahová óriási diók érkeznek, amik aztán átváltoznak szexi diáklányokká, hogy aztán három percen keresztül nem túl változatos koreográfiára táncikálva, az ázsiai popzene legrosszabb hagyományait felelevenítve dalban mondják el, hogy a dió milyen fantasztikus hatással van a tanulási képességekre.

Sőt, együtt is tanulnak a kétségbeesett srácokkal. Mindezt remekül egészítik ki a kézzel rajzolt effektek és pálcika lábakon táncoló animált (ne lepődjön meg senki) diók.

Én rohanok is a boltba olajos magvakat szerezni, hátha az visszaállítja az agyműködésem ezek után.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat