Te leszel a Google következő reklámarca

A keresőóriás követi a Facebook közösségi marketinggyakorlatát, és a Google+ felhasználóinak profilképeit használja fel az általuk ajánlott márkák reklámozására.

A cég pénteken jelentette be a felhasználási feltételek változását, amiben figyelmeztette a felhasználóit, hogy képeik megjelenhetnek éttermek, termékek és szolgáltatások keresőtalálatai mellett. „Ismerősei például láthatják azt, ha Ön 4 csillagra értékelte valamelyik együttes albumát a zenekar Google Play-oldalán. A kedvenc helyi pékségének adott +1 pedig megjelenhet abban a hirdetésben, amelyet a pékség a Google-on keresztül jeleníttet meg” – írják a bejelentésben.

A +1 a Google közösségi hálózatának válasza a Facebook Like-jára. A Google+ becslések szerint mintegy 350 milliós felhasználótáborral rendelkezik. Csak olyan profilok fognak megjelenni, amikhez töltöttek fel profilképet. Ezen felül a biztonsági beállításokban is meg lehet szabadulni a megosztott ajánlásoktól.

A Facebook ugyan már régóta használja ezt a módszert, de az korántsem mentes az ellentmondásoktól. Többször peres eljárás is indult már a Sponsored Stories funkció miatt, és a szabályozó testületek fontolgatják, hogy csak a felhasználók kifejezett beleegyezése mellett lehessen ezeket a képeket használni.  

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat