Tényleg fogyhatunk, ha ijesztő filmeket nézünk?

A Docomo Healthcare reklámja szerint igen.

A cég nemrég dobta piacra a legújabb okos karkötőjét a Move Band 2-t, amivel egyszerűen számon tarthatjuk a mozgás közben elégetett kalóriákat. A szerkezet promotálásához szokatlan (de nem egyedülálló) módszert választottak.

A Tokyu Agency és az AOI Pro. produkciós cég készített egy 12 perces rövidfilmet, amiben felhasználták a j-horrorok és kézikamerás rémisztgetések összes kötelező elemét a hosszú fekete hajú szellemnőtől a saját magát sírás és lihegés közben kamerázó főszereplőig. Ez önmagában még nem lenne érdekes, azonban a csavart a videó jobb sarkában pörgő számláló szolgáltatja, ugyanis azt hivatott jelezni, hogy a film nézése közben hány kalóriát éget el a néző.

A reklám elkészítésekor bevonták a folyamatba a Kokushikan Egyetem professzorát, Szudo Akiharut, akivel azt tanulmányozták, hogy az emberek hogyan égetnek el kalóriákat ijesztő filmek nézése közben. A professzionális körülmények között elvégzett tesztek alapján pedig ezt a filmet hozták össze.

Ez önmagában nagyon jól hangzik és a végeredmény is egy tisztességesen felmondott horrorfilmes lecke, de számokkal kapcsolatban felmerülnek bizonyos kérdések.  Elvileg átlagosan 22050 kalóriát égetett 12 vizsgált személy a film alatt, ami irreálisan soknak tűnik. Vagy megtalálták a világ legfélősebb embereit, vagy rájöttek a biztos fogyás titkára.

Azt fel sem tételezném, hogy egy reklámban ferdítenek az igazságon.

Mindenesetre, aki egy kis japános borzongásra vágyik a nyári hőségben, az izgulja végig a 12 percet és még az is meglehet, hogy közben a hasa is kockásodni fog egy kicsit.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat