Termékcímke a nőkért

A Walmart ezentúl külön címkével jelöli azokat a termékeit, melyek női tulajdonosú vállalatoktól származnak. Ilyen áru a Maggie's Salsa és a Smart & Sexy fehérnemű is.

Már eddig is rengetegféle címkét kereshettünk és láthattunk a különböző élelmiszerek csomagolásán, mint például: gluten-free, fair trade vagy kóser. Amerikában azonban nem sikerült itt megállni, mostantól arra is van címkéjük, ha egy bizonyos terméket egy hölgy cége gyárt. Ez a lépés csak részben meglepő, hiszen a Walmart 2011-ben elkötelezte magát amellett, hogy 2016-ig 20 milliárd dollár értékű árut vásárol nők cégeitől.

"Az emberek keresik az okokat arra, hogy jól érezzék magukat attól, hogy egy bizonyos üzletnél vásárolnak" - mondta Pamela Prince-Eason, a Női Üzleti Vállalkozások Országos Tanácsának elnöke. (Hihetetlen, hogy ott ilyen is van!) Az ő csoportja és a WEConnect International együttes erővel keresik azokat a nők vezette kisvállalatokat, akik számára odaadhatják a Walmart új termékcímkéjét.

A Smart & Sexy fehérneműmárka és a Maggie's Salsa elsők között igényelte az új címkét. Prince-Eason azt reméli, őket még nagyon sokan fogják követni, hiszen a Walmart női vásárlói között végzett felméréséből az derül ki, hogy 90%-uk szívesen vásárolna más nők gyártotta terméket.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat