The King of Pop

2013. június 25-én volt a pop királyának, Michael Jackson halálának negyedik évfordulója. Ez alkalomból döbbenetes számokkal, rekordokkal emlékezünk a legtöbb lemezt eladó szóló művészre. 

  1. Az 1982-ben kiadott Thriller minden idők legtöbb példányban elkelt zenei anyaga, mára már 104 millió eladott darabbal.

  1. Jackson 1985-ben írta Lionel Richie-vel közösen az azóta kultikussá vált „We Are The World” című dalt. A kor legnagyobb popsztárjaival együtt felénekelt zeneszám bevételeit afrikai országok megsegítésére használták fel. Ez lett a legtöbb példányban elkelt kislemez, amelyből 3 nap alatt több, mint 800.000 darab kelt el előrendelésben.
  2. 1985-ben Michael Jackson közel 50 millió dollárért felvásárolta az ATV Music Publishing-et, mely többek között a legtöbb Beatles-dal szerzői jogtulajdonát tartalmazza. A szakma az évtized üzletének nevezte a befektetést.
  3. 1986-ban 15 millió dolláros exkluzív szerződést kötött a Pepsivel, illetve a Pepsi lett első szóló turnéjának szponzora.
  4. 1987. A Bad című album a legnagyobb számban előrendelt zenei anyag a Guiness Rekordok Könyve szerint.
  5. 1992-ben megalapította a „Heal The World” alapítványt, amely a működése alatt több millió dollárral támogatta a rászoruló gyerekeket szerte a világon.
  6. A "Black or White" című videóklip hatalmas sikert aratott és új korszakot nyitott a morphine eljárással (képek egymásba olvasztása).
  7. 1993-ban élő interjút adott Oprah Winfrey-nek, amely az ABC TV legnagyobb sikere lett, valamint a 4. legnézettebb műsor Amerikában. Ugyanebben az évben a Super Bowl félidejében tartott előadása pedig a legnézettebb műsor lett az amerikai televíziózás történetében.
  8. 1995-ben a History turné keretében adott koncertet hazánkban is. A turnéhoz tartozó lemez a legtöbb példányban elkelt dupla album (összesen 32 millió eladott példány).
  9. 1997. A "Blood On The Dance Floor" című remix album (amely 5 vadonatúj számot és 8 újrakevert dalt tartalmazott) lett minden idők legtöbb példányban elkelt remix albuma (közel 6 millió eladott lemez).

10+1. This is it. 2009. március 5-én bejelentette, hogy visszatér, és az O2 Arénában elénekli azokat a számokat, amelyeket rajongói szeretnének. A tervezett koncertsorozattal beállított két újabb rekordot: egy embert ennyien nem láttak még egy helyen fellépni, és az ő koncertjeire keltek el leghamarabb a jegyek az egész világon: a Guinness Rekordok Könyve mérései szerint minden másodpercben 2 jegyet adtak el.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat