Tina Turner a svájciak új reklámarca

A nemrég a svájci állampolgárságot elnyerő énekesnő egy imázsfilmnek is beillő videóban népszerűsíti a helyi Whatsappot.

Az amerikai születésű díva már több, mint 24 éve nem vállalt reklámfilmben szerepet, most azonban mégis beadta a derekát. Választott hazájának két ismert reklámügynöksége, a Heimatnak és a Special Key közös erővel győzték meg arról, nem válik kárára a svájci Whatsappként elhíresült iO alkalmazás népszerűsítése.

Az iO-t azért hasonlítják gyakran a Whatsapphoz, mert ezzel is ingyen lehet üzeneteket küldeni és telefonálni. Az alkalmazás Swisscom fejlesztés, ami magas biztonsági szintet ígér. A cég közleménye szerint az iO felhasználóinak adatait svájci szervereken tárolják majd és a helyi adatvédelmi törvények vonatkoznak majd rájuk. Mint ismeretes, a svájciak számára nagyon fontos a diszkréció, így nagyra értékelik az efféle szolgáltatásokat.

Visszatérve a Tina Turnerrel készült videóhoz, annyi elmondható, hogy nem az alkalmazás biztonságosságát reklámozzák benne. A hangsúly inkább az énekesnőn, illetve Svájcon van, amitől az egész egy kicsit olyan, mintha az Eurovíziós Dalfesztiválon, a műsorszünetben a rendező ország benyomná a szokásos imázsfilmjét. A minőség és a filmből áradó nyugalom azonban kárpótol a fenti érzésért.

A reklámfilmhez egyébként választhattak volna született svájci hírességet, ám azt remélik, Tina Turner személye nemcsak az ottaniaknak lesz vonzó, hanem a világ más pontjain élők számára is. Az iO ugyanis nemzetközileg használható.

„Tina Turner nemcsak büszke svájci és Swisscom ügyfél, de világsztár is. Ezzel növeljük annak esélyét, hogy az országhatáron túl is felfigyelnek filmünkre” - nyilatkozta Tim Alexander, a Swisscom marketing- és márkakommunikációjáért felelős vezetője.

A Youtube-on megtekinthető videóhoz pr-tevékenységet, bannert húzó repülőket, mozis reklámokat, közösségi médiaaktivitást és a POS-reklámeszközök bevetését is tervezik, a médium kiválasztásáért a zürichi Mediaschneider felel.

via Kreatív

Tina Turner az iO reklámfilmjében:

Tina Turner reklámok 1990-ből:

PEPSI:

Plymouth Laser:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat