Történelmet írt a Down-szindrómás modell a New York-i divathéten

A mosolygós Jamie Brewer végtelen természetességgel lejtett végig a kifutón, bemutatóját tapsvihar kísérte.

Jamie Brewer amerikai színésznő, az Amerikai Horror Story sztárja, múlt csütörtökön, széles mosollyal az arcán, történelmet írt. Ő ugyanis a világ első olyan modellje a kifutón, aki Down-szindrómával született. A New York-i divathéten (és máshol sem) láthattunk hasonlót korábban. Sajnos.

A színésznő Carrie Hammer divattervező ruhakölteményében lépett a kifutóra, a "Role Models Not Runway Models" kampány keretein belül, ami szintén a tervező nevéhez köthető. Hammer tavaly indította útjára kezdeményezését, akkor egy kerekesszékes barátnőjét kérte fel modellnek. Célja, hogy felnyissa a dizájnerek szemét, hogy azok észrevegyék azokat az igazi, hús-vér nőket, akiknek valójában tervezik a ruhákat.

"A fiatal lányok és nők, amikor rám néznek, mostantól arra gondolnak: ezt én is meg tudom csinálni! Nagyon inspiráló példaképpé válni, és megerősíteni a nőket abban, hogy bátran vállalhatják önmagukat." - mondta Brewer a Today-nak.

Carrie Hammer fejéből akkor pattant ki a rendkívüli előadás ötlete, amikor Katie Driscoll a Changing the Face of Beauty nonprofit szervezettől felkereste őt a lehetséges együttműködés reményében. A jótékonysági szervezet fő célja, hogy minél több szerephez juttassa a fogyatékkal élő embereket a média és reklám világában. Katie kislánya szintén Down-szindrómás, ezért is kérte arra a divattervezőt, hogy segítsen neki példaképet találni.

Választásuk nemcsak azért esett Jamie Brewerre, mert már most híres színésznő és afféle divatikon, hanem azért is, mert egészen fiatal kora óta küzd a fogyatékkal élők esélyegyenlőségéért. Most mindannyian azt remélik, a rendhagyó divatbemutató valóban segít megváltoztatni a divatipar hozzáállását, és a jövőben egyre több igazi nőt láthatunk a kifutókon.

Videó:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat