Trójai csomagok a DHL-től

Minden idők egyik leggonoszabb gerillamarketing megoldását lőtte el a DHL - vagy mégsem? Sajnos csak egy túlbuzgó ügynökség szórakozik.

Hogyan dörgölnéd mindenki orra alá, hogy a te csomagküldő szolgáltatásod gyorsabb mindenkinél? Adj fel a riválisaidon keresztül néhány méretes csomagot, és küldd őket nehezen megközelíthető helyekre. A csomagokat pedig kezeld hőre reagáló festékkel, hogy amikor lefagyasztva feladod őket, egyszerű fekete dobozoknak tűnjenek, és csak a szállítás során kiolvadva fedjék fel a te üzenetedet. Például azt, hogy: A DHL gyorsabb.

Innen már más dolgod sincs, csak levideózni a csomagjaiddal kínlódó konkurrens munkásokat, és felrakni az egészet az internetre. 

Kár, hogy ez az egész egyszerűen túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. A videó láttán elbizonytalanodóknak pedig igazuk van: ez nem a DHL hivatalos gerillakampánya. A Consumerist-nek adott nyilatkozat szerint a videót egy külső ügynökség készítette egy belső versenyre, és a csomagküldő cégnek fogalma sem volt róla, hogy a nyilvánosság elé fog kerülni. Az ötletért felelős Jung von Matt/Neckar mindenesetre elég jó munkát végzett: hiába valószerűtlenül jók a kamerabeállítások, vagy a dobozok kiolvadásának időzítése, sokan elhitték, hogy valódi jeleneteket látnak. És szerintünk a DHL-nél sem olyan szomorúak, hogy több mint 3 és fél millióan nézték meg a videót, amiért egy centet sem fizettek.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat