Trollkodni a jó ügy érdekében is lehet

Daniel Soares portugál-német grafikus művészi módot talált a közterületeken látható óriásplakátok meghekkelésére. 

A H&M-nél biztosan nem örülnek Daniel Soares legújabb húzásának, aki saját magát úgy jellemzi, mint kreatív grafikust, maratoni futót, valamint többnyelvű, nomád csodalényt. Daniel jelenleg Hamburgban él, így amikor szembesült a H&M legújabb kollekcióját népszerűsítő óriásplakátokkal a város utcáin, égető vágyat érzett azok megbabrálására. A szóban forgó úr a Photoshop eszköztárát mintázó papírokat ragasztott a plakátokra, azzal a céllal, hogy felhívja a közönség figyelmét a divatiparban oly jellemző illúziókeltése, ami nagyban hozzájárul a mai fiatalok negatív testképének kialakulásához.

A divat világában megjelent reklámtrendek sokszor tényleg természetellenes képeket generálnak. A mostani plakátokon például úgy tűnik, a modell, Isabeli Fontana teste bronzból készült, amivel nyilván a nyári barnaságot szerették volna megjeleníteni, de értelmetlen túlzás lett a vége.

Tény, hogy a ruhavállalat elég nagy hajlandóságot mutatott már arra, hogy maga mögött hagyja a divatvilág egészségtelen trendjeit. Tavaly például felkérték a plus-size modell, Jennie Runkot, hogy egy éven keresztül ő legyen a márka fürdőruha kollekciójának arca (és teste). Bár a trollkodás 2012 májusában történt a sztori valamiért mégis csak most kezd terjedni. Vannak, akik sohasem tudnak megbocsátani? 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat