Túláradó Szeretet: ezek voltak az idei év legvirálisabb reklámjai

Az Adweek összegyűjtötte, mi robbantotta fel 2015-ben a Facebookot.

Hamarosan vége az évnek, szóval egyre több összefoglaló, meg az „év legjei” listára lehet majd számítani. Most mi fejest is ugrunk ezekbe, az Adweek gyűjtése alapján meg is mutatjuk, mik voltak a virálkirály reklámok az interneten idén. Zsebkendőket, „awww”-okat készítsétek, mert sok cuki kutyás, és szeretetes sztori lesz.

1. Android „Friends Furever”

  • 6.432.921 megosztás

Álltai barátságok, játszadozó, cuki kölyköcskék, aranyos gitárzene. Barátság, szeretetség, együttség. Igen ennyi elég is volt az első helyre. Ráadásul az összes felvétel valamilyen amatőr, footage-gyűjteményből származik.

2. Disney Parks "Disney Characters Surprise Shoppers"

  • 3.943.997 megosztás

Long Islanden úgy próbálták meg előhozni egy pláza látogatóiból a „Disney oldalukat”, hogy kicsit creepy rajzfilmfigura árnyékokkal követtették őket. És hogy mi a Disney oldal? Sok kacagás, boldogság, meg szelfi. Kösz mindent.

3. Purina „Puppyhood”

  • 3.021.499 megosztás

Sajnos nem tudom eldönteni, hogy a Purina szpotja szomorú vagy sem. Egy bajszos, egyedül élő fiatalember hazavisz magával egy „szuper cuki”, minden bizonnyal fajtiszta kiskutyakölyköt (mert örökbe fogadni általában ilyeneket szoktak menhelyeken), akivel megosztja a gondolatait, a lakását és az életét. Ugye? Pedig elvileg nem szomorú, mert ez alatt a videó alatt is valami nagyon bájos, Toy Story jellegű dalocska megy. Mi pedig közben végigkövethetjük a mindennapokat: „Jaj, a kiskutya rosszaságokat csinál!”, „Jaj, elestem!”, „Jaj, vicces dolgok!”. Helló, harmadik hely.

4. Roc by Ronaldo "Cristiano Ronaldo in Disguise"

  • 2.995.849 megosztás

Cristiano Ronaldo álruhában merészkedett a nép közé. Senkit sem érdekelt. Az attrakcióról bővebben itt írtunk.

5. Budweiser "Lost Dog"

  • 2.808.541 megosztás

Még a júliusi Emmy jelölése kapcsán ezt írtuk róla: „Elveszett kiskutya a nagyvárosban, csúnya farkas (ami talán egy egzisztenciális allegória?), hős lovak, és a végén a boldog újra egyesülés (bocs, a szpojlerért)”. A humorunk és a véleményünk azóta sem változott.

6. The Ad Council "Love Has No Labels"

  • 2.743.138 megosztás

A legvirálisabb reklámok 6. helyén nem is állhatna más, mint a nagybetűs S.Z.E.R.E.T.E.T. A szeretet, aminek nincs neme, kora, vallása, sőt semmilyen címkéje. A szeretet, ami két táncoló csontváz egy óriási LEDfal mögött. 

7. Zorba "Maya"

  • 2.634.706 megosztás

Najó, ez az egész már kicsit olyan barátok köztösen zavaros, nem is teljesen értem, de a sok mosolygásból, a zongoraszóból és a random kiskutyákból arra következtetek, hogy: Szeretet. Ugye? De most komolyan, a videóban látható kedves gesztusok két fél közt zajlanak. Minek megy mindig oda egy harmadik mosolyogni?

8. Fanpage.it "Slap Her - Children's Reactions"

  • 2.365.612 megosztás

Az álságos riporterek arra késztetik az olasz kisfiúkat, hogy simogassanak, majd pofozzanak fel egy idegen kislányt. Ez csak szerintem furcsa? Még szerencse, hogy a gyerekek morálisan képben vannak, és inkább csak elmondják a kampány szlogenjét, különböző megfogalmazásokban. Azért kíváncsi lennék, hogy a kimaradt jelenetek közt van-e olyan, ahol megpofozták szerencsétlen Martinát. 

9. Microsoft "Robert Downey Jr. Delivers a Real Bionic Arm"

  • 2.119.279 megosztás

Na végre! Robert Downey azt teszi, amihez a legjobban ért: Tony Stark szerepébe bújik. És elvisz egy elképesztően menő, Vasember-szerű művégtagot egy kisfiúnak, aki jobban örül a színésznek, mint a Microsoft adományának. Sajnálom, hogy csak a 9. helyre fért be, pedig elég klassz kezdeményezés és videó.

10. Kleenex "Unlikely Best Friends"

  • 2.027.213 megosztás

A Kleenex tolókocsis kiskutyás, barátságos, elképesztően hatásvadász videóján már múltkor is kifakadtunk. Most még csak annyit tennék hozzá, hogy: tizedik hely? Komolyan?

A középmezőnynél megszakítanám a sort, és csak tételszerűen felsorolnám a lista második felét. Tulajdonképpen ugyanolyan, mint az első, csak több benne a foci, és kevesebb a kiskutya. Azt kimondottan sajnálom, hogy a Game of Thrones musical, csak a 15. helyig tudott felkúszni.

11. Metlife "My Dad's Story"

12. Pandora "The Unique Connection"

13. DC Shoes "Robbie Maddison's Pipe Dream"

14. Supercell "Clash of Clans: Revenge"

15. Red Nose Day "Coldplay's Game of Thrones: The Musical"

16. Adidas: "Create Your Own Game"

17. John Lewis "Man on the Moon"

18. Adidas "Unfollow ft Leo Messi"

19. Sainsbury's "Mog's Christmas Calamity"

20. Adidas: "Take It"

Ha lehet egy tippem, szerintem jövőre a legvirálisabb reklám a szeretetről fog szólni. 

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat