Twitter hotel – már meg sem lepődünk

Egy mallorcai hotel szerint kimondottan jót tesz az üzletnek, ha a Twitter segítségével egyfajta hotel-közösséget építenek a személyzet és a vendégek részvételével.

Nem csak Ausztráliában igyekeznek a hotelek kihasználni minden, a social media nyújtotta lehetőséget, hanem Mallorca-n is. A Sol Wave House Hotel az Instagram helyett a Twittert választotta ehhez alapul. E hotel vendégeinek a lábukat sem kell kitenni a szállodaszobából, ahhoz, hogy pezsgőt, epret vagy valami komolyabb vacsorát rendeljenek. Rácsatlakozhatnak a hotel ingyenes wifi-jére és a Twitteren hagyott üzenettel kommunikálhatnak a személyzettel. Ez azonban csak az egyik része a különleges és szupermodern szolgáltatásnak, hiszen a szobalányokon kívül, egymást is elérhetik a vendégek. A hotel állítása szerint akár flörtölhetnek is egymással a #SocialWave hashtag-et használva.

Azok a vendégek, akik a kimondottan Twitter lakosztályokban szállnak meg, olyan különleges szolgáltatásokban részesülnek, mint az ingyen ital a pénteki #TwitterParty-n vagy a jégbe hűtött cava (spanyol gyöngyözőbor), amit érkezésükkor a minibárban találnak. Ezenfelül 20%-kal olcsóbban ehetnek és ihatnak a hotel bárjában és éttermében, de napágyat is olcsóbban kapnak. Ezekben a szobákban összesen négy embernek van hely, ezért érdemes négyesével szobákat foglalni. A hotel vezetői remélik, hogy a Twitter közösségformáló erejét felhasználva új barátokhoz és rengeteg nevetéshez juttathatják hozzá vendégeiket. A Sol Wave House Hotel Twitter-házmestere elmondta, „a legtöbb ügyfelünk fiatal, közösségi ember, akik folyamatosan keresik az új és izgalmas lehetőségeket a virtuális közösségépítés és megosztások terén, szívesen részei egy növekvő online csoportnak.”

Nem csak a szállodák figyeltek fel a Twitterben rejlő lehetőségekre, egyes márkák is igyekeznek kihasználni a közösségi oldal sok embert elérő felületét. A legutóbbi bolondság például, hogy Amerikában az oldalon keresztül ajándékozhatunk Starbucks kávét ismerőseinknek 5 dolláros áron. Egy görög marketing csoport pedig nemrég piacra dobta azt a melltartót, amely tweetel valahányszor kikapcsolják. Ezek a bejegyzések a mellrák megelőzhetőségéről, a nők önvizsgálatának fontosságáról szólnak. (Október a mellrák elleni küzdelem hava.) Egy híres görög műsorvezető, Maria Bacodimou például két hétig viseli folyamatosan a ruhadarabot, hogy követői sose felejtsék el a mellvizsgálatot.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat