Üdítő együttműködés

Egy online női magazinnal kötött együttműködést a Starbucks, hogy népszerűsítse új, természetes energiaitalait, a Sturbucks Refreshers termékcsaládot. 

Egy új termék bevezetése sohasem könnyű feladat, pláne nem akkor, ha viszonylag szűk piacra szánjuk. Ezzel a problémával szembesült a Sturbucks is, amikor megalkotta a Starbucks Refreshers természetes energiaitalokat. Ezek az üdítők gyümölcsléből és zöldkávéból készülnek, alacsony koffeintartalommal. Arra találták ki őket, hogy egy kis lendületet adjanak a megfáradt munkahelyi délutánokon. A Refreshers termékcsalád tagjait megvásárolhatjuk instant, dobozos változatban vagy kérhetjük a Starbucks kávézókban, ahol frissen is elkészítik őket. (Itthon is kapható.)

A Starbucks tehát ezeket az italokat szerette volna népszerűsíteni, méghozzá oly módon, hogy együttműködési megállapodást kötött az egyik legnagyobb online női életmódmagazinnal, a Sheknows.com-mal. (Angol nyelvű.) A sztár kávézó azt remélte, hogy ezáltal képes lesz elérni az áhított célcsoportot, azaz a véleményvezér anyukákat.

E kampány keretein belül a Sheknows.com csinált egy kis felhajtást a Starbucks körül. Hirdetéseket jelenített meg az oldalán, szponzori tevékenységet folytatott, egyedi tartalmakat osztott meg. De így még nem lehetett látni, mennyire hatékony az egész. Mindkét félnek szüksége volt egy olyan felületre, amelyen lemérhetik, mennyire sikerült pozícionálni a terméket, mennyire sikerült beleverni a fejekbe az üdítőket. Szerették volna látni, mi működött valós időben és mi az, ami nem.

A Nielsen Online Brand Effect's felületét használva a felek képesek voltak egy időben belépni ugyanabba a rendszerbe és így együtt dolgozni a termék bevezetésén. A program segítségével megmérték, hogy a kampány alatt 11,3%-kal nőtt a termék ismertsége a célcsoporton belül. Ez összesen 12%-os költségvetési növekedéshez vezetett.

A proaktív együttműködés segített demonstrálni a Starbucks-nak és a Sheknows.com-nak, hogy milyen fontos beazonosítani azt, hogy mivel érheti el a kampány a legnagyobb sikereket. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat