Úgy látszik, Edevis tükre a legújabb menőség

Egyszerre két trükkös tükrös (bocsánat!) outdoor megoldás.

Most két interaktív outdoor akcióról fogok beszámolni, melyek kísértetiesen hasonlítanak egymásra, és (számomra legalábbis) a Harry Potter regényekből ismert Edevis tükre-effektusra. Ha létezne olyan ember az univerzumban, aki esetleg nem olvasta ezt a szeptológiát, elmondanám, hogy Edevis tükre egy olyan tükör, melyben mindenki azt látja, amire a szíve mélyén a legjobban vágyik. Jó, hát nyilván nem egy az egyben ezt másolták, de az ötlet nagyon hasonló, mindjárt meglátjátok.

Az egyik tükör egy angol IKEÁ-ban volt látható, és a „Motivational Mirror” névre hallgat. Ez lényegében annyit jelent, hogy a tükör kedves bókokat írt ki és mondott is el minden vásárlónak, aki elhaladt előtte.

Az angolok láthatóan már ettől el voltak ájulva, nem is tudom, mi lett volna velük, ha azt a dózist kapják, melyet tengerentúli társaik az alábbi videóban. A The Mrs. nevű lánybanda „Enough” című új dalának promóciójaként került ki az interaktív tükör egy Austin-beli plázába, hogy ott aztán szem ne maradjon szárazon. Ők kicsit tényleg túltolták az akciót minden tekintetben, van hashtag (#iamEnough) és werkfilm is. Íme.

(A szerző, aki megszámolni sem tudja, hogy hányszor olvasta el a Potter-könyveket, csak e cikk írása közben tudta meg, hogy Edevis tükrének felirata (magyar fordításban: „Edevis amen ahze erkyt docr amen”) visszafele olvasva értelmes szöveg. Kösz, IKEA, kösz, The Mrs., kösz, Reklámklub.)

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat