Új hirdetésformával kísérletezik a Facebook

Elsősorban a telefonos applikáció felhasználóit célozzák meg vele.

Az idei Cannes Lions-on lehetett hallani először a közösségi oldal új reklámformátumáról, amit minden eddiginél interaktívabbként és meggyőzőbbként harangoztak be. Nem is kellett sokat várni, néhány nagyobb márkával (Gatorade, Mr Porter, Michael Cors, Carrefour) már meg is kezdték a tesztüzemet.

Az új formátumú reklámok hagyományos szponzorált posztként jelennek meg a felhasználók hírfolyamában, de miután megnyitották őket, egy teljes képernyős interaktív felületté változnak, ahol videók, képek és egyéb tartalmak között lehet könnyed ujjmozdulatokkal navigálni. Gyakorlatilag a márkák saját mini weboldaláról van szó, csak éppen a megnyitásukkor nem kell elhagyni a Facebook appot, mivel az információt az instant cikkekhez hasonlóan az oldal tárolja.

Az hirdetésekben nagy szerepet kapnak a videók – azoknak is az eddig mélyen lenézett vertikális változatai –, ezzel szeretnék elcsábítani azokat a hirdetőket, akik eredetileg más platformokat (főleg tévéreklámokat) preferálnának.

Gatorade’s New Facebook Mobile Ad

Tap to open and exit onto the streets of Brooklyn to experience Gatorade’s, "Serena Williams - 21 Slams in 21 Styles". Using Facebook’s new mobile ad format, Gatorade created an immersive experience that allows users to interact with and travel through Serena Williams' journey to history.

Posted by Gatorade on 2015. szeptember 3.

 

A Facebook ügyesen és jó időben kezdett koncentrálni a mobilos reklámok piacára, mint ahogyan azt a számok is alátámasztják. 2015 első három hónapjában a bevételek 73%-származott ilyen forrásokból, még 2013-ban ez a szám mindössze 30% volt.

via digiday,marketingland

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat