Új imázskampányt indított az Opera

A kreatívokon az Opera művészei láthatóak a divatfotók és a színpadi világ látványának ötvözésével. Az új szlogen: ElsőSorban.

Vadonatúj koncepcióra épülő kampányt indított az Opera, melyre azért volt szükség, mert lezárult az intézmény marketingkommunikációs újrapozícionálását célzó háromrészes "Ahol kinyílik a világ" szlogenű sorozatuk. Az új imázskampányt, már megszokott módon, az éves bérletmegújítás és bérletvásárlás szezonjára időzítették. A projekt egy, a microsite-ra tervezett játékkal és közterületi plakátokkal indul.

Turkovics Monika, az Opera marketing- és kommunikációs igazgatója a Kreatívnak elmondta, az elmúlt 3 évben sikerült végre eloszlatniuk a tévhitet, miszerint az opera és a klasszikus balett poros, unalmas műfajok, a művészek pedig letűnt korok ideáljai. Ezért most annak jött el az ideje, hogy új szlogent találjanak ki, valamint olyan kommunikációs arculatot, amely új érdeklődőket, köztük fiatalokat vonz. Az új szlogen: ElsőSorban.

A megelőző háromrészes kampányról Végh Endrét, a Mátai és Végh Kreatív Műhely kreatívigazgatóját kérdezték, aki így nyilatkozott: „A trilógia túláradó hömpölygését már nem lehetett tovább fokozni, ezért tudtuk, hogy vagy radikális stílusváltásra van szükség, vagy bársonyos forradalmat hajtunk végre, és az eddigi hozzávalókat megtartva találunk ki egy új kommunikációs irányt. Ez utóbbi mellett döntöttünk, a kreatívokon tehát ezúttal is az Opera művészei jelennek meg, de úgy, hogy a portrét közelebb hozzuk és egyben a színpadi világot is megjelenítjük az arcon, a hajon.”

Képgaléria:

Az ő ötlete volt, hogy divatfotókra emlékeztető kreatívokat készítsenek, amik egy portrét mutatnak, de hosszabban szemügyre véve sok más megfejtést is rejtenek. Létay Kiss Gabriellát Cso-cso-szánként fotózták, az ikebanát és origamit idéző fejdíszben pedig további Puccini alakok bújnak meg. Csak ezen a kreatívon az Opera 7 művésze és 4 repertoárdarabja tűnik fel.

A Csajkovszkij balettjeit megjelenítő kreatívon Felméry Lili magántáncosnő látható, fekete textilben, digitálisan megnyújtott nyakkal, amiből a fekete hattyúra asszociálhatunk. Fejdíszén 7 táncossal A hattyúk tava, A diótörő és az Anyegin egy-egy jelenete látható.

Összesen tízféle kreatív készült, ebből 4 az Opera világára utal és egy-egy zeneszerzőt, vagy jellemző zenei stílusát jeleníti meg. A baletthez köthetőek szintén a zeneszerzőt elevenítik meg, de ehhez társítják a koreográfust és a tragikus nőalakot is. Két másik kreatívon a zenekar és a gyermekkar egy-egy tagja látható.

Ez az első olyan kampánya az Operának, amelynek igen erős digitális lába van. A teaser-kampány a közterületi megjelenések mellett az interneten is zajlik. Elindult az Első.oprea.hu microsite, ahol naponta új feladvánnyal készülnek a látogatóknak. Helyes megfejtés esetén a játékos megtekintheti az imázskampány kreatívját. (Ez a játék csak március 2-ig tart.) Aktívak a Facebookon, és Instagram csatornát is indítottak.

Később online kampányuk is indul, a hírportálokon elhelyezett bannereik az elsősorban.opera.hu oldalra mutatnak majd. (Ez az oldal csak március 3-án élesedik.) Az oldalakon további információkhoz juthatunk a kreatívokról, a darabokról és az előadások időpontjairól.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat