Új kreatív, közösségi appot fejleszt a Vine alapítója

Byte lesz a neve, és nagyon klassz dolgokat lehet vele majd csinálni.

A Vine-t gondolom senkinek sem kell bemutatni, mindenki látott már legalább egy vicces-cicás, vagy vicces-stopmotionös loop-ot valahol beágyazva.

Az alapítóját, Dom Hoffmannt viszont már lehet kevesebben ismerik. Hoffmann eddigi munkái során mindig valami kreatív programon dolgozott, és 2013-ban, mikor távozott a Vine-tól, ezt a jó szokását megtartotta.

Egyszer mikor elnézte 14 éves öccsét, aki egyáltalán nem értett a számítógépekhez, az okostelefonokhoz viszont annál inkább (és amúgy is rohamosan vándorol át minden számítógépről mobilra), eszébe jutott, hogy kéne készíteni egy könnyen kezelhető, kreatív eszközöket felhalmozó applikácót. Röviden így született meg a Byte ötlete.

Na de, mi is ez?

A Byte, mint már említettem egy kreatív szerkesztői felület, egyben pedig közösségi hálózat is.

Csak úgy, mint másoknál itt is van egy olyan Feed, ahol azoknak a Byte-jait láthatjuk, akiket követünk, és van egy másik, ami olyan, mint az Instagram „explore” módja, ahol hozzánk nem kapcsolódó, különböző felhasználók alkotásaiban gázolhatunk derékig.

De mégis mit készíthetünk a Byte-tal?

Gyakorlatilag egy teljesen integrált művészeti alkotást.

Beilleszthetünk saját fotót, videót, gifet, szöveget, villogó képeket, effekteket, rajzolhatunk az ujjunkkal, és ami az egyik legfontosabb, készíthetünk aláfestő zenét is a vizuális kompozíciónkhoz.

Szintén újdonság az incepcionálisan megoldott, applikációk az applikációban funkció, ahonnan tematikus tartalmakat lehet előrántani, a Drizzy-vel például Drake idézeteket illeszthetünk a képeinkre, a Trendy-vel pedig újság főcímeket.

A meglévő Byte-jaidat – vagy akár másokét – ezután remixelheted (átrendezheted, kiegészítheted, újragondolhatod), megoszthatod Instagramon, vagy Vine-on.

Hoffmann már most szövögeti a későbbi terveket az applikációval kapcsolatban: szeretnék integrálni a 3D, illetve AR technológiákat, tervezik más fejlesztők bevonását, illetve sokkal több funkció bevezetését.

Az ilyen jellegű alkalmazások nem mindig siker sztorik: rengeteg olyan kreatív, szerkesztői app látott már napvilágot, ami kis idő után le is húzta a rolót. A Byte sem tervezi megváltani a világot, de reméli, hogy azért csak tud valami nyomot hagyni majd.

A készítők szerint iOS-en csak július táján lesz elérhető, Androidon pedig, ahogy lenni szokott, majd csak valamikor később, addig is a bemutató videót itt lehet megtekinteni.

via The Verge

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat