Újrahasznosítás fesztiválra hangolva

A fesztiválok szemétözöne ellen próbál tenni a Glad legújabb kampánya során. Az ötlet környezetbarát, és újrahasznosítás útján kivitelezhető.

Minden fesztiválozó ismeri azt az élményt, mikor az utolsó átbulizott éjszaka után még lefekszik pár órára, hogy erőt gyűjtsön a hazamenetelre és az azzal járó megpróbáltatásokra. A pihenés azonban ilyenkor talán nehezebb, mint a fesztivál ideje alatt, hiszen többen nem pazarolják az időt alvásra, hanem egyből neki lendülnek a nagy útnak és a sátrunk mellett kezdenek bele a sátor szétszerelésébe.Ha ez még nem lenne elég lehangoló, akkor a sátorból való kimászást követő látvány biztosan az, hiszen általában ameddig a szem ellát, egy-egy kimagasló szemétkupac látható, a szimpla szeméttengerből kiemelkedve. Erre az elkeserítő képre próbál megoldást találni a Glad nevű amerikai márka, akik legújabb kampányuk során praktikus, újrahasznosításon alapuló gondolattal álltak elő.

Az eddigiek során egyébként a márka főleg a háziasszonyokat célozta meg, de mivel szemét nem csak a konyhában keletkezik, úgy vélték itt az ideje, hogy kiszélesítsék a határokat, ezért aztán a fesztiválozó közönség felé fordultak.

A 2013-as SXSW zenei fesztiválon útjára induló Glad Tent ugyanis valójában egy ForceFex nevű táskából készülő egyszemélyes sátor, amit a fesztivál végeztével szimpla szemeteszsákként használva összegyűjthetjük a saját és a szomszédok által generált hulladékot. A fesztiválon kizárólag azok kaphattak az egyedi sátorból, akik vállalták, hogy összeszedik a felhalmozódott szemetet maguk körül.

Az SXSW fesztiválon pozitív volt a sátrak fogadtatása, de természetesen még jó pár rendezvényen ott lesznek a Glad Tent sátrak, a kérdés már csak az, hogy ténylegesen működni fog-e a dolog, és valóban kevesebb szemetet hagynak-e majd maguk után a kimerült fesztiválozók.

 

Képek: www.neoearly.net

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat