Úristen, de király promót kapott az Ubisoft új játéka

És te mennyi idő alatt tudod apokalipszisbe taszítani a környéketeket?

Nemsokára jön az Ubisoft új játéka a „The Division” Tom Clacy regénye alapján, és ennek örömére a BETC Paris-szal közösen el is készítettek egy nagyon klassz világ vége szimulátort, ami megmutatja, hogy hány nap alatt sikerülne lelaknod a saját városodat.

A Collapse arról szól, hogy te vagy a bizonyos „patient zero”, tehát az az ember, aki elkezdi terjeszteni a furcsa himlőből mutálódott vírust, Variola Chimerapandemic-et (nem kell megijedni, ilyen csak a játék univerzumában létezik).

A játék egyébként baromi jól ki van találva, lakcímre pontosan le tudja vezetni, hogy milyen gyorsan és hány ember halálát okoznád az apokalipszis utolsó előtti óráiban, illetve friss WHO adatok alapján ki is számolja, hogy mekkora kapacitás állna rendelkezésre az ellenszer kifejlesztésére, és hogy hány hely van átlagosan környező kórházakban.

Napokra lebontva szemlélteti egy interaktív térképen, hogy ha lázad van melyik közeli kórházat látogatnád meg, hol vásárolnál be a pánik pillanataiban, illetve, hogy melyik segély pontra mennél vakcináért (én az Örkény Színházba mentem, de pechemre pont elfogyott az ellenanyag), és természetesen mindeközben hány embert fertőznél meg.

Én egészen pontosan 9 nap alatt fertőztem meg 600 000 embert, és okoztam 115 000 ember halálát (bocs virtuális budapestiek), ezután veszélyes területté nyilvánították a várost, és el kellett utaznom.

Ekkor hagytam fel a játékkal, ugyanis állampolgári kötelességemből nem utaznék idegen városba súlyos betegséggel, hogy végül 25 nap alatt teljes pusztulásba taszítsam a világot.

Mindenesetre marha jó játék, megéri rááldozni az időnkből és a virtuális egészségünkből. 

via Creativity 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat