Valaki végre értelmet talált a szúnyogoknak

A BBDO Russia műalkotásokká változtatta a jóllakott vérszívókat.

A jó idővel együtt megérkezik a kibírhatatlan szúnyogszezon is, amikor a világ legidegesítőbb repülő rovarjai könnyen pokollá tehetik a legjobb nyár esti programokat. Ilyenkor aztán elég sokan elgondolkoznak, hogy egyáltalán mi a fene értelme van ezeknek a lényeknek.

A BBDO Russia is szembesült a kérdéssel, és a Glorix szúnyogriasztó márka promotálásához tető alá hozott egy mini kiállítást, ahol a műalkotásokhoz az alapanyagot lecsapott szúnyogokból kinyert vér szolgáltatta.

A „Blood Portraits” kampány az így létrehozott miniatűr vérportrékat - az eladások megdobásán kívül - aztán egy jó ügy szolgálatába állította, és arra biztatta az embereket, hogy menjenek el vért adni. Ha már a Glorix megvéd a szúnyogoktól, akkor a megmaradt vérünkkel igazán menthetnénk életeket is.

Úgy látszik, a vérrel rajzolt arcok elég erősek voltak ahhoz, hogy eljuttassák az üzenetet, mert a megtekintésük után a látogatók 80% úgy nyilatkozott, hajlandóak lennének elmenni egy véradásra.

Ennek örömére cég továbbgörgeti a kampányt, és még a nyár folyamán önkéntes véradó eseményt fognak szervezni. És közben eladnak egy csomó szúnyogriasztót. Win-win.

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat