Vállalkozó Barbie a LinkedIn új sztárja

Alig egy hete csatlakozott az ’59-es születésű szőkeség a világ legnagyobb szakmai-közösségi oldalához, de máris több mint 3000 követője van. 

Az 55 éves, ám tökéletes alakú és ránctalan hölgy a LinkedIn-en közzétett életrajza szerint már közel 150 szakmában helyezkedett el és ért el komoly sikereket. Hogy csak a legmeglepőbbeket említsük, az elmúlt évtizedek folyamán volt már: az „American Idol” című műsor nyertese, jelnyelv tanár, női focista a vébén, paleontológus, testőr, rapper, az UNICEF nagykövete, a „Miss America” szépségverseny győztese. Különleges képességei között szerepel, hogy tűz nélkül is tud sütit sütni, képes állandóan fapofát vágni, valamint 360 fokban forog a feje. Minden főnök erről álmodik! A legfontosabb tudományát természetesen a végére hagytuk, mégpedig azt, hogy: „Segítek a lányoknak nagyot álmodni!”

Ez a magyarázata ugyanis az egész jelenségnek, illetve jelenlétnek a LinkedIn-en. Barbie bemutatkozó szövegében arról ír, hogy számtalan általa már befutott karrierje mellett, számára a kislányok ambicionálása a legfontosabb. Szeretné elérni, hogy a kislányok, lányok és nők ne szabjanak határokat önmaguknak, merjenek nagyot álmodni és azzá válni, akivé csak szeretnének.

Arról, hogy ezt mégis hogyan képzeli el, egy posztban fogalmazta meg:

„Az új vállalkozásom az Álom Inkubátor, ahol mint tanácsadó fogok dolgozni, hogy segíthessek a világ összes kislányának abban, hogy megvalósíthassák álmaikat, különböző szakmákat próbálhassanak ki, és megismerjék a világot maguk körül. Szlogenünk: Ha megálmodod, megélheted!”

A Mattel célja tehát motiválni a sokszor kishitű lányokat, hogy adott esetben akár egy hagyományosan „férfi szakmában” helyezkedjenek el. Igenis lehetnek tűzoltók, régészek, testőrök vagy miniszterelnöknők.

Azonban, ahogy már megszokhattuk, megint megjelentek a hőbörgők, akik szerint Barbie semmi ilyesmit nem képes tanítani a gyerekeknek, sőt rossz példát mutat nagy szőke loboncával, darázsderekával, tökéletes arcával és az öregedéssel szemben mutatott ellenállóságával.

Barbie- a megkínzott feleségek szimbólumaBarbie legborzalmasabb oldala

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat