Van egyáltalán valaki, aki nem akar együttműködni?

A nagy kiadók nem aggódnak a Facebook instant cikkei miatt. Sőt.

Kapcsolódó cikkünk: Unod, hogy csomó időt kell várnod, míg betölt Facebookon egy cikk?Amikor a Facebook előállt az instant cikkek ötletével, sokan a vállalat legújabb ördögi tervét látták benne manifesztálódni. Nem sokkal vagyunk a bejelentés után, a nagyobb kiadók/hírszolgáltató oldalak viszont egyáltalán nem érzik úgy, hogy nekik ez annyira megkötné a kezüket, mint ahogy elsőre sokan gondolták.

A legtöbbjük nem akar lemaradni róla, ezért egyfajta verseny alakult ki a nagy híroldalak közt, hogy ki viszi legelőbb a cikkeit az új platformra. A kiadók partnerként tekintenek a Facebookra, és üdvözlik az újítást, nem pedig nyakörvet vizionálnak Zuckerberg kezébe.

A vállalat most elsősorban azzal a 9 kiadóval dolgozik a visszajelzéseken alapuló fejlesztéseken, akik elsőként vállalták be, hogy kipróbálják az instant cikkeken történő kontent-terjesztést, de cél, hogy az első hónapban minél többen csatlakozzanak hozzájuk. A CNN és a Cosmopolitan már jelezte is, hogy szívesen felülnének az instant cikk vonatra.

Az aggodalmakra az ad(ott) okot, hogy az instant cikkek miatt a Facebook válik a hírek disztribútorává, ezzel pedig a híroldalakon található egyéb szolgáltatások és tartalmak kiszorulnak, sok hátrányt okozva a kiadóknak.

Azóta tisztázták, hogy az instant cikkekre történő kattintások az anyaoldal klikk-számlálóit fogja pörgetni, és az ismerősök által megosztott cikkek linkjei is a kiadó oldalára fognak mutatni, ezért cél, hogy a híreket annyira megosztáshajhásszá tegyék, amennyire csak lehet. Valamint az ebből származó bevételeket sem nagyon piszkálná a Facebook, amennyiben a kiadók engedik a reklámok elhelyezést a cikkekben, és szolgáltatnak néminemű adatot olvasóikról.  

Így úgy néz ki az instant cikkek töretlenül ostromolhatják tovább a hagyományos online-média korlátait, annak ellenére, hogy néhányan ezek után is óckodva tekintenek rá, és köszönik szépen, inkább kimaradnak belőle.

 

via Digiday

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat