Vásároljon háztartási androidot!

Remekül kivitelezett hoax kampány a Channel4 új sci-fi sorozatához.

Elvileg nagyon meglepődtek az angol tévénézők, mikor a hétvégi főműsoridőben váratlanul szembetalálkoztak a „Persona Synthetics” szpotjával, amiben a háztartási robotszolgák új, még emberszerűbb generációját népszerűsítették. Az eléggé hihetőre sikerült félperces videóban bemutatták a család legújabb segítőjét Sally-t, az elég para, halott tekintetű androidot, aki „gyorsabb, erősebb és ügyesebb, mint valaha”.

Persze, bármennyire meglepő volt a reklám, azért nem nehéz egy jól működő marketinggépezetet sejteni mögötte. A csatorna a friss, Humans című sorozatára akarta felhívni a figyelmet, az eredményeket elnézve elég sikeresen. Az elkövetkező napokban 100 ezren kerestek Google-on az állítólagos cég nevére, és több mint félmillióan látogatták meg a sorozathoz készült kamu weboldalt.

A nagyszabású kampány  -  amit a csatorna saját ügynöksége a 4Creative készített – részét képezte, többek között egy ál- eBay árverés (ennek természetesen senki nem dőlt be) és egy boltinstalláció is a Regent streeten, aminek a kirakatában Microsoft Kinect-tel mozgatott androidok léptek reakcióba a bámészkodókkal két nagy kijelzőn.

via adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat