Végre digitális művészeket is figyelhetünk munka közben

Már csak ez hiányzott a livestream kínálatból.

Vitathatatlan, hogy nagyon szeretjük élőben nézni, ahogy valaki valami olyan dolgot csinál – általában sokkal jobban -, amit mi is szeretünk vagy szeretnénk csinálni. Nézhetünk online videójáték- vagy kártyameccseket (az esport rajongók legnagyobb örömére) vagy mostantól akár profi illusztrátorok és egyéb digitális művészek hipnotikus munkafolyamatát figyelve ragadhatunk a képernyő előtt órákra.

A pár hete indult Sywork (a név a Show Your Work rövidítéséből jön) célkitűzése, hogy olyan saját felületet biztosítson a művészeknek, ahol bemutatkozhatnak a nemzetközi közönségnek, kapcsolatba léphetnek a rajongóikkal, kicsit oldhatják a hosszú egyedül töltött munkaórák magányát, és közben nem is utolsó sorban, pénzt keressenek.

Az oldalon minden művésznek saját csatornája van, amire feliratkozhatnak az érdeklődök, akik aztán értesítést kapnak, ha kedvencük éppen online van. A nézők más oldalakhoz hasonlóan egymással is kapcsolatba tudnak lépni a stream melletti chatablakban.

A dolgok anyagi részét tekintve a Sywork alapító Marcelo Echeverria elmondása szerint a jövőben fizetős csatornák bevezetését is tervezik, így a rajongók támogatni tudják kedvenceiket, akik pedig egy kidolgozásra kerülő jutalmazási rendszerrel (digitális printek osztogatása stb.) honorálhatják a támogatást.

via techcrunch

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat