Végre! Törölhetőek lesznek az alap iOS applikációk!

Viszlát Newsstand! Viszlát Podcasts!

Vannak olyan beépített alkalmazások iOS-en, amiket az első bekapcsolás után egyből egy névtelen könyvtár aljára száműzünk, mivel úgy gondoljuk, soha nem fogjuk a hasznukat venni: ilyen például az Irántyű, a Podcasts, a Tippek, a Newsstand, a Health, etc.

Az elrejtés csak félmegoldás, mivel az értékes helyet ugyanúgy elfoglalják a Candy Crush update-ek elől. Most viszont Tim Cook bejelentette, hogy ezeket a közeljövőben – de megerősítetten nem az iOS 9 szoftverfrissítéssel – nyugodtan kitörölhetjük. Ez viszont nem azt jelenti, hogy a Mail-t Gmail-re cserélhetjük, vagy a Safaritól végérvényesen is megszabadulhatnánk.

„Ez igencsak összetettebb probléma, mint amilyennek elsőre tűnik. Sok olyan app van, ami össze van kapcsolva valami mással telefonon belül. Ha eltávolítják őket, valahol máshol bukkanhat fel a hiba. De vannak olyan applikációk, amik nem ilyenek. Úgy gondolom idővel kitalálunk egy megoldást az ilyen alkalmazások eltávolítására” mondta el Tim Cook a BuzzFeednek adott interjúban.

via The Verge

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat