Vékony embereken jobban állnak a ruhák - állítja a divatszakértő

Egy új-zélandi divatcég, a WORLD igazgatójának száját hagyta el a fenti mondat egy reggeli műsorban.

Nagyon meggondolatlanul nyilatkozott ma reggel a helyi tévé reggeli műsorában az újzélandi Denise L'Estrange-Corbet, aki egy ottani divatcég, a WORLD vezérigazgatója már 1989 óta. A se nem fiatal, se nem vékony hölgy azzal akasztotta ki a tévénézőket, majd az internetezőket, hogy azt merészelte mondani, a ruhák egyszerűen jobban mutatnak a vékony embereken.

Mindez azért került szóba a mai adásban, mert a közelmúltban bejárta egy fotó az ottani sajtót, amelyen egy olyan próbababa volt látható, akinek kivillannak a bordái. Kiderült, a Glassons áruházban csak ilyen babákon állítják ki a ruhákat, azok nem láthatók más méretben. (Náluk kaphatók a WORLD kollekciói is.) Ezt pedig sokan bántónak, sértőnek érezték. Pont, mint a fenti kijelentéseket.

Ez volt az a kép:

A műsorvezető kérdésére, melyben arról érdeklődött, szükség volt-e a bordavillantásra, Denise nemmel válaszolt. Vagyis a vékonyság szerinte sem egyenlő a soványsággal. Végül úgy igyekezett elterelni a témát, hogy szóba hozta Miley Cyrus nyilvános, színpadi dohányzását, mondván, a szülőknek emiatt jobban kellene aggódniuk, mint a magazinokban látható vékony modellek lányokra gyakorolt hatása miatt.

Az internet ezek után igencsak szájára vette a divatdiktátort, vékonyak és vastagok egyesültek a felháborodott kommentek zászlaja alatt. Íme:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat