Vendégeit reklámozza maga helyett legújabb videójában a Starbucks

Az interaktív reklámfilm 28 ország 59 kávézójában készült ugyanazon a napon. Igen, Budapestet kihagyták.

Az ember nem is hinné, mennyi mindenre lehet jó egy kávéház, vagyis Starbucks, elnézést. Tarthatunk például meghallgatást, hogy betöltsük az együttesünkben keletkezett űrt, miután a harmadik dobost is kiszórtuk, de becuccolhatunk a számítógépeink és kocka haverjaink társaságában egy jó kis munka utáni WOW-ozásra is. Az sem kizárt, hogy leszbikus motoros hölgyek vagyunk, és innen szeretünk a legjobban kirándulni indulni. Persze szervezhetünk hétköznapibb eseményeket is a Starbucks-ban, mint egy szülinap, egy esküvő vagy a nagy találkozás egy rég nem látott baráttal.

Bárkik is vagyunk, és bármilyen programot is szervezünk ide, egy a fontos: hogy szeretünk egymás társaságában lenni és nagyokat nevetni.

Nagyjából ez az üzenete a Starbucks legújabb reklámvideójának, melynek több különlegessége is van. Kezdjük néhány alapvetőbb érdekességgel, mint például, hogy 28 ország 59 különböző Starbucks üzletében forgatták ugyanazon a napon. (A forgatásokon 39 ottani filmes és 10 helyi fotós segédkezett.) Ott van még az is, hogy a megszokott reklámoktól eltérően ebben a vendégeken/vásárlókon/fogyasztókon van a hangsúly, az ő történetüket dolgozza fel.

A félperces videó:

Az egyperces videó:

A videó ezek mellett interaktív. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy minimálisan ugyan, de mi szabjuk meg, merre tartson a történet, melyik szereplőről tudjunk meg többet. A filmnek van egy félperces, egyperces, illetve egy ötperces változata, utóbbi „változik” interaktívvá a Youtube-on.

Az interaktív videó:

Nem mellékes az sem, hogy ezzel a filmmel indította útjára a Starbucks „élete” első nemzetközi kampányát hétfőn a 72andSunny reklámügynökség közreműködésével. Sajnos azonban annyira nem globális a kezdeményezés, hogy most az egyszer Budapest is szerepelhessen egy ilyen filmben, a régióból Bécs és Prága került kiválasztásra.

A Starbucks egyébként feltűnően aktív mostanában, alig egy hete írtunk például a metakommunikációt népszerűsítő videóiról:

A Starbucks visszaszoktatná az embereket a képernyőfüggőség előtti kávéházi kultúrára

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat