Véres küzdelem a felsőoktatásban

Éder Krisztián (SP) által készített kampányfotókon mosolyog a 8. Országos Felsőoktatási Véradóverseny kampányarca, Jakabos Zsuzsanna. Az esemény főtámogatói a Media Markt és a Diákhitel Zrt. 

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Felsőoktatási Véradóversenyt, melynek legfőbb célja az egészséges fiatal felnőttek véradásra buzdítása. Sajnos Magyarországon egyre kevesebben adnak vért, ráadásul ők is az 50-es, 60-as korosztályból kerülnek ki. Bár ezek az emberek töretlen lelkesedéssel érkeznek a véradó napokra, minden alkalommal sokan esnek ki közülük betegség, vagy egyszerűen csak a koruk miatt. Budapesten a legrosszabb a helyzet, az agyon stresszelt fővárosiak alig-alig adnak vért. Ez már csak azért is szomorú, mert nem lett kevesebb azoknak a száma, akik vérátömlesztésre szorulnak.

A 2013-as évben negyven felsőoktatási intézmény indul el a versenyen, remélve, hogy az ő hallgatói lesznek a legönfeláldozóbbak. A véradóversenyt egy novemberben induló kampány is népszerűsíti majd, melynek egyik arca híres úszónk, Jakabos Zsuzsanna lesz. Az erősebb nemet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója, Rozsonits Tamás képviseli majd, aki 18 éves kora óta rendszeres véradó. A kampányt megtámogatandó a Magyar Vöröskereszt a fotók elkészítésére is hírességet kért fel, Éder Krisztián (SP) alkalmas is volt erre a feladatra. (Többek közt fotózni is tanul a MOME-n.)

„A felsőoktatásban futó véradókampány fókuszában a példaképek, a sport és az egészséges életmód áll. Így a téma abszolút közel áll hozzám. Megtisztelő, hogy úgy gondolják sportteljesítményem és személyiségem példaként szolgálhat a korosztályom számára. Továbbá célom, hogy a sportolók körében is népszerűsítsem a véradás ügyét” – olvasható Jakabos Zsuzsanna nyilatkozata a vöröskereszt.hu oldalon.

A VIII. Országos Felsőoktatási Véradóverseny idei főtámogatója a Media Markt, kiemelt támogatója a Diákhitel Zrt. Termékekkel támogatja az egyetemi, főiskolai véradó napokat a: Soproni, Nescafé, Coca-Cola, Knorr, Balaton, Pizza Forte. Értékes nyereményeket fog kisorsolni a Media Markt, a Diákhitel Zrt., az EFOTT, a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft., a Schiller Autócsalád, valamint az osztrák Sissi Park. A verseny 2014. május 16-ig tart, az eredményt pedig a Véradók Világnapján, június 14-én hirdetik ki.  

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat