Vezethető kartonautót csináltatott a Lexus

Majdnem olyan, mint az igazi.

Már lassan elfelejtettük a légdeszkás fiaskót (egyesek szerint már ennek is örülnünk kéne, de azért mégis csak egy csúnya marketinges átverés volt), mikor az autómárka előáll egy újabb prototípussal, ami majdnem az, aminek mondják.

A LaserCut Works és a Scale and Models, a Lexus kérésére elkészítette az IS szedán tökéletes vezethető kartonpapír mását. A replikát 1700 különálló darabból állították össze, amiket lézerrel vágtak ki az eredeti autó számítógépes modellje alapján. A barkácskocsi acél és alumínium vázat kapott, egy környezetbarát elektromos motorral, hogy gyökkettővel száguldhasson az előre kijelölt útvonalon (hmm, ez valahonnan ismerős). Szóval gyakorlatilag működőképes, autó csak mégsem. Esőben azért nem vinném el egy körre.

A modellautó megépítése, egy sokkal őszintébb húzás a márkától, mert végre nem a végtelen innovativitásukat, hanem az autók összerakásakor alkalmazott precizitást és szakértelmet szerették volna illusztrálni.

Ezt pedig nehéz lenne tőlük elvitatni. Hiába bosszant még mindig a légdeszkás légvár (bocsánat), a kartonkocsi azért elég menő.

Bár, ha papírról van szó, akkor inkább a Honda.

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat