Wes Anderson rövidfilm a Pradától

A neves rendező és a divatház tovább bonyolítják a reklámozás és a játékfilmezés szövevényes kapcsolatát.

Wes Anderson két dologról ismert: aprólékosan kidolgozott díszletekben tobzódó, elidegenedett, melankolikus, de mégis könnyed játékfilmjeiről; és aprólékosan kidolgozott díszletekben tobzódó, elidegenedett, melankolikus, de mégis könnyed reklámfilmjeiről. A sors egy különös fordulatának köszönhetően a Prada valamiért úgy döntött, hogy ahelyett, hogy felkérnék egy reklám rendezésére, inkább kifizetik egy rövidfilm költségeit, ha cserébe odaírhatják az elejére borzasztó nagy betűkkel:

PRADA

A Castello Cavalcanti címre keresztelt kisfilm a Római Filmfesztiválon debütált csütörtökön, a versenyprogramon kívül. A jó hírek: Jason Schwartzmann a főszereplő, Darius Khondji az operatőr, a jelmezeket pedig a háromszoros Oscar-díjas Milena Canonero készítette. A rossz hír: csak hardcore Wes Anderson-rajongóknak ajánljuk a megtekintését.

Aggasztó viszont, hogy a filmnek alapvetően egyetlen célja van: hogy minél többször leírják vele kapcsolatban a Prada nevét. Ennél is aggasztóbb, hogy ez működik. Nézzétek csak: PRADA! Mintha a filmvilág eddig nem bűzlött volna eléggé a (rosszul) bújtatott termékelhelyezésektől és reklámoktól. Reményt csak az a gondolat ad, hogy ez bizony mocskosul sokba fájt a Pradának.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat