Will Ferrell ámokfutása a Dodge-al

A Chrysler és a Wieden+Kennedy úgy gondolták, jó ötlet lesz Will Ferrellre bízni az új kampányukat. A komikus a bizalmat 70(!) videóval viszonozta.

A Chrysler nem kis kockázatot vállalt, amikor a Dodge Durango reklámozására Will Ferrelt kérték fel. Pontosabban az általa alakított Ron Burgundy figuráját, az Anchorman című vígjáték főszereplőjét, aminek hamarosan érkezik a második része. A háttérben persze az Anchorman-t gyártó Paramount stúdióval kötött üzlet áll: miután a videók a filmet is reklámozzák, a Chryslernek valószínűleg jóval kevesebbet kellett költenie a kampányra. A cég marketingfőnöke úgy hivatkozott a kampányra, mint a Chrysler "hozzájárulására" a film promóciójához.

Így talán érthető, hogy miért vágtak bele a projektbe, hiszen az legjobb esetben is ellentmondásos lesz, semmint univerzálisan ünnepelt. Ron Burgundy hetvenes évekből a jelenünkbe szakadt figurája biztosan kivált majd néhány tiltakozást nyílt szexuális utalásaival, és Will Ferrell humora sem a könnyen emészthető kategóriába tartozik. Viszont a videók máris élénk párbeszédeket generálnak, és alapvetően az autógyártónak csak az számít, hogy a Dodge Durango-t is említsék.

Olivier Francois, a Chrysler marketingigazgatója (akinek a Jennifer Lopez-es Fiat reklámokat is köszönhetjük) így írta le a kampányt az AdAge-nek: "Nagyon büszkék vagyunk a szabadidőautónk fogyasztására. De ez a leglebilincselőbb és legszórakoztatóbb történet? Nem. Szóval a kampány ötlete nagyon egyszerű... Felbérelni egy fickót aki a hetvenes évekből jön. Aki a hetvenes évek szemén át fog nézni a fejlett technológiáinkra."

Ugyan eredetileg mindössze féltucat videóról van szó, Will Ferrell és produkciós csapata hetven elkészült anyaggal tért vissza, miután teljesen saját hatáskörben levezényelték a gyártást. És ez a hetven csupán azokat az anyagokat jelenti, amiket Will Ferrell személyesen válogatott ki az elkészültek közül. Ez a mennyiség pedig elegendő ahhoz, hogy a Chrysler a tévén kívül teleszórja velük a YouTube-ot, és valószínűleg a Vine-ra és az Instagram-ra is fog jutni belőlük. Az eddig kikerült pár anyag alapján a minőség erősen hullámzó, de akad pár gyöngyszem.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat