Will Ferrell nem tud leállni

És valószínűleg nem is akar. Új filmje, az Anchorman 2 reklámkampánya teljesen új irányba terelheti a hollywoodi szuperprodukciók marketingjét.

Ha a Dodge-al koprodukcióban elkészült mintegy 70 rövid videó nem lett volna elég, a Paramount stúdió még magasabb sebességfokozatba kapcsolt az Anchorman 2 bemutatása előtt. Felvettek több mint 50 új szpotot, amiken Will Ferrell Ron Burgundy szerepében különböző országok híreit olvassa be, sajátos pléhpofájú stílusában. A Tumblr-t folyamatosan GIF-ekkel bombázzák, és még egy tehetségkutatót is elindítottak, ahol bárki jelentkezhet Burgundy csapatába riporternek, hírolvasónak vagy időjósnak. 

De mire ez a nagy felhajtás? Kicsit betekintve a kulisszák mögé kiderül, hogy a Paramount éveken át ellenezte az Anchorman folytatásának elkészítését. Csak tavaly márciusban sikerült a stúdiónak megállapodnia a producerekkel a forgatás megkezdéséről. Azaz Will Ferrell csapata erős ellenszélben hajózik, és minden bizonnyal sok múlik a film sikerén. 

Ami megdöbbentő, az a tempó, amivel sikerült felzárkózniuk a korszellemhez. Amikor az első rész megjelent 2004-ben, a Facebook még csak pár hónapja jelent meg, a Youtube és a Twitter pedig ötlet szintjén is csak alig léteztek. A csapat mégis felismerte, hogy elsősorban a film jeleneteiből készült mémeknek és GIF-eknek köszönhetően sikerült kialakítaniuk egy rajongótábort, amire bátran építhetnek egy folytatásnál. Az pedig, hogy a film marketingjét is ezekre a csatornákra építik a hagyományos megoldások helyett, forradalmi húzásnak tűnik a mostanában egy béna óriás sebességével mozgó Hollywoodban.

Ha a film sikeres lesz, akkor elkerülhetetlen, hogy mások is elkezdjék ezeket a módszereket alkalmazni. A korábbi gyengécske, szponzorált Tumblr-posztokat fel kell, hogy váltsák a kifejezetten az egyes médiumok igényeire szabott tartalmak. Ha mást nem is, azt bebizonyította a Paramount, hogy el lehet találni a közösségi oldalak felhasználóinak ingerküszöbét.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat