WTF történik az Oddbins reklámjában?

Egy újabb felhasználási módja a rókának.

Próbáltam húzni ameddig csak lehet, de már lassan minden korlát ledől bennem ezzel kapcsolatban: megint egy ünnepi reklám. De még milyen!

Az Oddbins borszaküzlet karácsonyi reklámszpotja, akár egy nagyon furcsa, pszichedelikus, skizofrén horror-mese is lehetne. A főhős, az ünnepi felhajtástól megcsömörlött, morcos, passzív-agresszív tombolásban beront egy Oddbins üzletbe némi alkoholért, ahol egy furcsa plüssróka sejtelmes, horrorisztikus hangokkal kísérve követi őt. Miután a bájos, szőke eladónőt is lekorholja az úriember, és egyenesen „értelmetlen baromságnak” nevezi a karácsonyt, az ünnepi róka akcióba lendül.

Először összeköti a férfi cipőfűzőjét, majd miután elesik, rátámad, és berángatja egy világító fekete kockába. Igen, innentől az lenne az egyetlen folytatási lehetőség, ha karácsonyfaizzókkal vagy törött díszekkel kínozná meg főhősünket, de nem így történik.

Ugyanis egy power-ütemben zajló, egyszemélyes karácsonyi ünnepséget tolnak le a szemgolyónkon ünnepi vacsorával, tévézéssel, ajándékbontással és rengeteg, endorfin mérgezésben szenvedő hisztérikus röhögéssel és csilingelős popzenével, aminek a végére az átszellemült főszereplőnk már imádja a karácsonyt, mert amúgy más választása nem is lehetne, és hiper-szuper-csodás-boldog karácsonyt kíván mindenkinek. Gyakorlatilag egy nagyon furcsa átnevelő tábort eufemizálnak előttünk.

A kampány szlogene #WhatTheFox lett, ami a kétperces szpot után igencsak egyértelmű és kézenfekvő.

Olyan jók a happy endingek, még akkor is, ha közben egy furcsa varázsgomba trip-en keresztül kell eljutni oda.

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat