Zenélj autóval

Hurrá! Új Volkswagen reklám!

A Volkswagennél lassan már alap, hogy csakis rendkívül szórakoztató reklámokat csinálnak, gondolhatunk itt például a „Darth Vaderesre”, a „kutyásra”, a „másik kutyásra” vagy akár a „rajzfilmesre”. A fogyasztók könnyen hozzászoknak a jó dolgukhoz, lassan már természetesnek veszik a minőséget, így a kreatív szakembereknek egyre nehezebb dolguk van.

Az elvárásoknak megfelelni gyakran nem könnyű, de örömmel jelenthetjük, a Volkswagen tartja a szintet. Legújabb kisfilmjükhöz nem mást kértek fel, mint a Gotye: Somebody that I used to know feldolgozásukkal hatalmas népszerűségre szert tevő Walk Off The Earth nevű kanadai zenekart. A YouTube-on terjedő reklám alapötlete, hogy a zenekar az autót használja hangszer gyanánt, ajtócsapkodással, a motorháztetőn való dobolással nyújtva aláfestést a Gang of Rhythm című számhoz. A videó ráadásul interaktív, hivatkozások segítségével váltogathatunk három verzió, illetve három Volkswagen Beetle (GSR, Convertible és a Super Beetle) között.  

Christina Yu, a reklámot jegyző Red Urban Canada nevű ügynökség kreatív igazgatója szerint a Walk Off The Earth volt az, aki megkereste őket az együttműködés reményében, mivel a zenekar tagjai nagy rajongói a márkának, valamint a Volkswagen reklámjainak. „Egyszer csak felhívtak minket. Köztudott, hogy nagy hangsúlyt fektetünk a reklámok minőségére, és a zene használatára is nagyon figyelünk, így jó ötletnek tartottuk az együttműködés lehetőségét, és azonnal elkezdünk ötleteket gyártani” – nyilatkozta Yu.

Gianni Luminati, a Walk Off The Earth fő dalszerzője elmondta, hogy már régóta érdekelte őket az autóval zenélés gyakorlata. „A zenekart mindig is a nem hagyományos értelemben vett zenélés foglalkoztatta, ezért ennek a reklámnak az elkészítése tökéletes lehetőség volt számunkra.”  

A Walk Off The Earth egyébiránt nem kezdő a reklámszektorban. Részt vettek az ING „Canadian Superstar Saver Search” kampányában Madonna: Material Girl feldolgozásukkal, valamint szerepeltek a Samsung Canada Galaxy-t bemutató partiján is.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat