Zuckerbergék már a livestream piacra is bevonulnak

Facebook, te telhetetlen kisgömböc.

Azt az elmúlt években már megtanulhattuk, hogy ha a Facebook valamibe belekezd, akkor az pár éven belül a csapból is folyni fog. A felhasználói livestream körül már idén is izzott a levegő, most viszont a Facebook egy kicsit még jobban feltekerte a fűtést.

Ugyanis hamarosan indul a Facebook Live Video, vagyis már el is indult egy kisebb csoport tesztelésében. A funkció segítségével bárki streamelhet majd adást arról, hogy éppen mit csinál – vagy mondjuk mit nem –, a közvetítésekről pedig másolat is készül az illető profiljára.  

Ez pedig rendesen befűthet a Periscope, a Meerkat, vagy a Kanvas applikációknak. Miért? Mert a Live Video-nak lesz egy óriási előnye: nem kell külön appot letölteni, mivel teljesen a Facebookba integrálva fog létezni.

A Periscope egyébként négy és fél hónap alatt összerántott 10 millió felhasználót, így a Facebook számai is eléggé elszállhatnak majd a Live Video megjelenése után, de könnyen elképzelhető, hogy egy éven belül már azt nézhetjük, hogy mit csinálnak az ismerőseink macskái az udvaron.

Ezekből a törekvésekből egyre jobban kitűnik az a szándék, hogy Zuckerbergék már szívesen lelöknék végre a Twittert a breaking news disztribútori trónról.

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat