A csapat, ami egyesíti a világot

Egy kis giccshangulat a szürke koraőszben: imázsvideóval jelentkezett az FC Barcelona és a Qatar Airways annak örömére, hogy minden idők második legjövedelmezőbb reklámszerződését kezdték meg.

A videóban a Qatar Airways stewardesse az FC Barcelona szigetén landol, hogy másfél perces sztárparádén keresztül eljusson a csapat stadionjába. Ugyanis a sziget lakói közt fel-feltűnnek a klub játékosai - Piqué vámtisztként, Puyol a helyi Tarzanként, Messi pedig tánctanárként. Neymar, az idei szezon frissen igazolt szenzációja turistaként jelenik meg, a taxisofőr szerepében pedig Gary Lineker tűnik fel, aki a nyolcvanas évek vége felé erősítette a csapatot. A légitársaság által három éven át biztosított 96 millió euró a Nike legvadabb álmait is felülmúló vizuális trükközésre adott lehetőséget, így láthatunk focilabda-formájú felhőkarcolót, maga a sziget pedig a Barcelona címerét idézi körvonalaiban.

Persze az ilyen nagyszabású imázskampányok mindig a giccs és a jóízlés határán egyensúlyoznak, és könnyű megbotlani. A helyi moziban például ismert filmek "futballosított" verzióit játsszák, és akad még pár ilyen túlzó geg. De valahogy mégis mindig megmenekül az egész az erőltettség látszatától, a mi tippünk az, hogy a zenének köszönhetően. Az aláfestést ugyanis Jackie Wilson 1967-es klasszikusa, a (Your Love Keeps Lifting Me) Higher and Higher szolgáltatja, amihez csak gratulálni tudunk. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat