A Facebook megpróbálja felturbózni a second-screen engagementeket

3 újítással kínálnak jobb lehetőségeket, elsősorban a műsorkészítőknek. 

Mi az a second-screen viewership?Akkor beszélünk second-screen élményről, amikor élő vagy más jellegű, általában nagyobb volumenű tévéadás közben, valamilyen platformon – például számítógép, telefon, tablet –, aktívan vagy félaktívan fent vagyunk a szociális hálón. Ez a folytonos, témába vágó kapcsolattartás mellett igazából azért is jó, mert például így egy nagyobb esemény, műsor közben a készítők több csatornán keresztül nyújthatnak kiterjedt, teljesebb felhasználói élményt a nézőknek. Egy kutatás kimutatta, hogy a second-screen viewerek 85%-a inkább a Facebookot részesíti ilyenkor előnyben.

A Facebook nemrég bemutatott, engagement eszközei, most ezt a second-screen élményt próbálják még jobban megfejelni.

Hashtag-szavazás és kérdőív

A hashtag szavazás során nem kell különböző beépített applikációk felé terelgetni a közönséget, ugyanis egy poszt kommentszekcióján belül, közvetlenül letehetjük voksunkat a hashtaggel megtoldott szavazatválaszunkkal.

Az újfajta kérdőívet pedig szintén posztokon belül lehet majd közzétenni, amihez fotókat is lehet majd csatolni. Az ilyen módon megadott válaszokat ezután az élőadásba is integrálni lehet.

Közvetlen fotó és videó megosztás

A nézőknek és versenyben résztvevőknek mostantól lehetőségük nyílik videót illetve fotót felölteni közvetlenül egy műsor oldalára. Ezek lehetnek akár videóban feltett kérdések, vicces tartalmak egy-egy éjjeli talk show-hoz, vagy akár a közönség soraiban készült videók. A feltöltött videókból a műsorkészítők galériákat is készíthetnek, amit beágyazhatnak Facebook oldalaikra.

Személyre szabható ikonok

Csakúgy, mint a Twitter az egyedi emojikat, a Facebook a személyre szabható ikonjait különböző tévés események promózására (sportbajnokságok, filmes díjátadók) lehet majd használni. A kis ikonok megjelenhetnek például az állapotfrissítésekben szereplő aktivitásoknál.

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat