A győztes marad

Megérkezett végre az idei focis Nike kampány nagy dobása, és igencsak szórakoztatóra sikerült. Mondjuk nem is vártunk kevesebbet.

Közel egy hónappal ezelőtt fejeztük ki abbéli reményünket, hogy a Nike "Risk Everything" szpotja csupán valami nagyobb szabású videó előzménye. Bizony így is lett, ugyanis megérkezett a kampány központi eleme, a "Winner Stays" címre keresztelt, reklámos szemmel Gyűrűk Ura hosszúságú videó. Ugyebár ennek a kampánynak az lenne a célja, hogy a foci világbajnokság közeledtével beleégesse az emberek agyába a Nike nevét, anélkül, hogy ki kellett volna csengetniük a súlyos dollármilliókat a hivatalos szponzorációra.

Kicsit meglepő módon a videó csak felületesen kapcsolódik az előzőhöz, és jóval könnyedebb hangot üt meg. Az alapszituáció mindenkinek ismerős: a grundon focizó srácok a meccs erejéig a kedvenc sztárfocistáik bőrébe képzelik magukat. Akik egészen véletlenül mind a Nike szponzorált játékosai, de ezen lépjünk túl gyorsan. A CGI-nek köszönhetően elég látványossá alakul a kültelki rangadó, a sztárparádé pedig igen szórakoztató helyzeteket szül. Inkább nem lőnénk le most a poénokat, szenvedjétek végig mind a négy perc huszonegy másodpercét.

Ugyanis egyetlen baj van ezzel a videóval, jelesül a hossza. Pörgős a zene, akciófilmes vágások követik a pályán történteket, a poénok is jók, de manapság egy négy percnél hosszabb videót megnézni az interneten olyan érzés, mint Tarr Béla valamelyik alkotásával tölteni egy estét. Pedig még Kobe Bryant kosaras, Irina Shayk modell, valamint Jon Jones és Anderson Silva MMA-sztárok is beugranak egy-egy vendégszerepre.

Persze nem 2014-et írnánk, ha nem csatlakozna a kampányhoz a #RiskEverything hashtag. Remélhetőleg felkészültek arra, hogy ez tökéletes alap néhány olyan mémhez, ami nem biztos, hogy beleillik a brand image-be...

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat